Най-малко трима души, включително дете, са загинали, а над 30

...
Най-малко трима души, включително дете, са загинали, а над 30
Коментари Харесай

Мълнии взеха 4 жертви в Татрите, ранените са 30

Най-малко трима души, в това число дете, са починали, а над 30 са били ранени от мълнии по време на разразила се през днешния ден ненадейно гръмотевична стихия в полските Татри; Четвърти човек е умрял в словашката част от планината, предадоха АП и Ройтерс, като се позоваха на планинските избавителни служби в Полша и Словакия.

Мълния е поразила група туристи на върха на масива Гевонт, откакто слънчевото утро внезапно е минало в гръмотевична стихия, описа свидетел пред телевизия ТВН 24. Масивът Гевон е прелъстителен за туристите, които постоянно приключват трекинга си на върха (1894 м надм. вис.), където има 15-метров стоманен кръст, подложен там през 1901 година Смята се, че точно той е привлякъл мълнията.

В други елементи на полските Татри са потърпевши още хора от мълнии. На помощ са се притекли към 25 планински спасители и четири хеликоптера, заяви полската национална телевизия.

Спасители се пробват да извадят и двама пещерняци, блокирани без излаз в наводнен тунел в полските Татри. В Западните Татри, покрай словашко-полската граница, един мъж е умрял, откакто бил изумен от гръмотевица в една клисура. Спътничката му чехкиня е потърпевша. В обособен случай е потърпевш един словак. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР