Най-малко петима души са загинали, а други поне 44 са

...
Най-малко петима души са загинали, а други поне 44 са
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Загинали и ранени след руско ракетно нападение срещу Кривой рог

Най-малко петима души са починали, а други най-малко 44 са били ранени при съветско ракетно нахлуване против украинския град Кривой Рог. Щети са били нанесени по няколко жилищни здания и коли. Властите са обезпечили незабавен спомагателен център. Други минимум двама души са починали при съветски офанзиви с дронове и бомби в източните украински Сумска и Донецка област. От своя страна, президентът на Украйна Володимир Зеленски изрече съболезнования на околните на починалите.

 
В Кремъл би трябвало да свикнат с обстоятелството, че терорът не остава безнаказан. Нищо няма да излекува тези заболели хора от злото им, само че те ще усетят загубите. Ще загуби и съветската страна.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Междувременно, Националното заседание на Франция гласоподава в поддръжка на френско-украинското съглашение за сигурност. Това се случва откакто Френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски подписаха двустранно съглашение за сигурност в Париж предишния месец, като дадоха обещание гражданска и военна поддръжка на Украйна.

По-късно пък Пентагонът съобщи, че ще изпрати оръжия за Украйна на стойност към 300 млн. $. Това е станало допустимо откакто са били открити нужните средства. Военните обаче допълват, че не престават да са мощно претрупани и се нуждаят от най-малко 10 милиарда $, с цел да попълнят всички оръжия, които са извадили от складовете си, с цел да оказват помощ на Киев. Това е първият разгласен пакет от ограничения за сигурност за Украйна от декември насам. Информацията идва в миг, в който Украйна изпитва рисков дефицит на муниции, а напъните за приемане на нови средства за оръжия са в застой в Камарата на представителите поради съпротивата на републиканците. 

 
Този пакет е 55-ият транш от помощта и е на стойност 300 млн. $. Той включва благоприятни условия за подкрепяне на непосредствените потребности на Украйна в региона на противовъздушната защита, артилерията и противотанковите средства.
генерал-майор Пат Райдър, прессекретар на Пентагона

По-рано президентът на Русия Владимир Путин съобщи пред две съветски медии, че в случай че американски военни влязат в Украйна, то Русия ще ги третира като интервенционисти и съгласно него това би ескалирало спора. Той предизвести и, че Русия е изцяло подготвена за нуклеарна война, само че сега изтъквам никой не бърза за това. Путин също съобщи, че Русия е подготвена за съществени договаряния за мир, само че при положение на съглашение Москва ще се нуждае от писмени гаранции за сигурност.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР