Най-малко един човек загина при нападение с дронове срещу научен

...
Най-малко един човек загина при нападение с дронове срещу научен
Коментари Харесай

Има загинал след атака с дронове срещу научен институт в Киев

Най-малко един човек почина при нахлуване с дронове против теоретичен институт в украинската столица Киев, предава Агенция Франс Прес. Журналисти на медията оповестяват за пушек, който се е издигал от бялата 7-тажна постройка на Института за свръх твърди материали в северозападната част на Киев, част от Националната академия на науките на Украйна. Войници на мястото на случая оповестява за крилато транспортно средство с дължина към метър и половина, разрушено на две огромни елементи, което съгласно тях е съветски дрон.

Служител на разузнаването на Министерството на защитата съобщи от мястото на случая, че са починали трима души, само че друго удостоверение за броя на жертвите няма.

" По време на днешната въздушна офанзива въоръжените сили на Руската федерация са употребявали безпилотни апарати " Орлан ", един от които е хвърлил бомба, вследствие на което помещението се е запалило. По-късно се появиха още два дрона, които също се пробваха да пуснат бомби, само че бяха свалени. Тук е имало индустриален завод, гражданско институция. Няма военни ", съобщи за Агенция Франс Прес неизвестен чиновник.

Изваденото от отломките тяло е било във военна униформа.

Нападението беше осъществено в миг, когато Киев е под засилена защита заради полицейския час, който продължава до сряда сутринта. Столицата към този момент се съвзема от големия съветски ракетен удар по комерсиалния център " Ретровил " късно в неделя, при който починаха 8 души.

Русия съобщи, че комерсиалният център е бил употребен от украинските военни за предпазване на ракетни системи. Москва сподели въздушни фрагменти от нападението на комерсиалния център и от това, което съгласно нея е било придвижване на украински военни към комерсиалния център няколко часа преди този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР