Най-малко двама руснаци, живеещи в изгнание, са се почувствали зле

...
Най-малко двама руснаци, живеещи в изгнание, са се почувствали зле
Коментари Харесай

Германската полиция разследва подозрения, че двама живеещи в изгнание руснаци може да са били отровени на конференция в Берлин

Най-малко двама руснаци, живеещи в заточение, са се почувствали зле предишния месец по време на присъединяване си в конференция в Берлин, обвързвана с съветски опозиционер, немската полиция проверява случая, заяви Асошиейтед прес. 
 
Берлинската полиция удостовери, че води такова следствие, само че не даде никакви детайлности. Разследването се организира от полицейско звено, което се занимава с политически стимулирани закононарушения.
 
Руската медия " Агентство " заяви, че двама участници в конференция, проведена на 29-30 април от съветския опозиционер Михаил Ходорковски, са се сблъскали със здравословни проблеми по време на събитието или след него.  
 
Наталия Арно, началник на основаната в Съединени американски щати фондация " Свободна Русия ", съобщи на 16 май във Facebook, че се е събудила с остра болежка и странни признаци по време на пътешестване до два европейски града, преди да се върне в Съединени американски щати. Има известни съмнения, че е била отровена, евентуално с нервнопаралитично вещество, оповестява Арно.
 
Във втория случай, съгласно съветската медия, публицист, чието име не се оповестява, може да е развил признаци преди срещата, проведена от Ходорковски. Информацията за следствието беше обявена първо от немския в. " Велт ам зонтаг ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР