Най-малко девет души бяха убити в Бразилия по време на

...
Най-малко девет души бяха убити в Бразилия по време на
Коментари Харесай

Девет души са убити при акция срещу престъпни банди в Рио де Жанейро

Най-малко девет души бяха убити в Бразилия по време на интервенция против разпространяването на опиати в няколко фавели в Рио де Жанейро, съобщи Франс прес, като се базира на полицията.

Най-малко 33 души починаха при други полицейски интервенции в най-голямата страна в Латинска Америка през последните пет дни - 14 в щата Сао Пауло и 19 в щата Баия.

В Рио де Жанейро престрелките започнаха на разсъмване в комплекса Пеня - група от фавели, ситуирани северно от града, близо до интернационалното летище.

Операцията, която продължава и сега, има за цел " откриване и задържане на членове на незаконни групировки след получена информация, че в региона се организира среща на водачи на тези групировки ", заяви военната полиция, предава Българска телеграфна агенция. 

" На място (полицейските) екипи бяха нападнати от хора, въоръжени с огнестрелни оръжия ", и в последвалата престрелка бяха убити девет души, в това число двама обвинени водачи на тайфа. Други двама обвинени са ранени.

Пострадал е служител на реда, който сега е в болница в устойчиво положение.

Иззети са седем автомата, гранати и муниции. Училищата в квартала остават затворени и повече от 3000 възпитаници не могат да отидат в клас.

Миналата година при полицейска интервенция във Вила Крузейро, една от фавелите на комплекса Пеня, бяха убити 25 души, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР