Най-малко 8 души загинаха при авария в мина в руския

...
Най-малко 8 души загинаха при авария в мина в руския
Коментари Харесай

Миньори загинаха в Русия, Путин разпореди помощи за близките

Най-малко 8 души починаха при повреда в мина в съветския град Соликамск, на към 1500 километра североизточно от Москва. Издирва се девети мъж, за който също се счита, че е мъртъв.

" Девет души се оказаха блокирани в резултат на пожар и задимяване. От тях петима са от Пермския край, трима са от Башкирия, а един от Краснодарския край ", посочи губернаторът на Пермския край Максим Решетников, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Злополуката станала в мина за рандеман на поташ (калиев карбонат), благосъстоятелност на съветската компания Уралкалий, която се занимава с рандеман на калиев карбонат. Представители на " Уралкалий " оповестиха, че пожарът е избухнал на дълбочина 340 метра при строителни работи в нова минна шахта, дълбока 500 метра.

Руският президент Владимир Путин изиска тази заран нов отчет за обстановката в мината. Той разпореди да се отпусне оптималната помощ на роднините на починалите и да бъдат всестранно проучени аргументите за нещастието.

Правителството на Пермския край ще изплати на фамилиите на жертвите, измежду които има доста малолетни деца, по 1 милион рубли, съобщи губернаторът Решетников.

По-рано бе обявено, че организацията подизпълнител " УС-30 ", чиито служащи са починали в мината, ще изплати на фамилиите им по 2 милиона рубли. Отделни суми са планувани за лицата на цялостна тяхна прехрана. Освен това ще бъдат изплатени и застраховки - по към 1 милион рубли за всеки умрял.

Осем души от общо 17-те, работили в мината по време на случая, не пострадаха и съумяха да излязат на повърхността. Подготвя се изваждането на откритите тела.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР