Най-малко 76 души са загинали след инцидент с лодка в

...
Най-малко 76 души са загинали след инцидент с лодка в
Коментари Харесай

Най-малко 76 души са загинали след обръщането на лодка в Нигерия

Най-малко 76 души са починали след случай с лодка в югоизточния щат Анамбра в Нигерия. Лодката, която е превозвала минимум 80 души, се е преобърнала в петък в региона на Огбару в щата Анамбра, съобщи БГНЕС.

Повечето от жертвите са дами и деца, които се пробват да стигнат на безвредно място, откакто местността е била залята от наводнения.

Президентът Мухамаду Бухари сервира съболезнованията си на фамилиите на жертвите на " трагичния случай ”. Той подреди да се преразгледат ограниченията за сигурност в системата за воден превоз на страната и съобщи, че службите за незабавна помощ би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да открият изчезналите.

Бухари прикани държавните организации " да ревизират протоколите за сигурност на тези транспортни фериботи, с цел да сме сигурни, че сходни произшествия ще бъдат избегнати в бъдеще ".

Местни медии оповестиха, че хората на борда на лодката са се насочили към пазара Нкво в Огбакуба, преди тя да се преобърне. Според някои чиновници лодката е получила щета в мотора и се е блъснала в мост, преди да се преобърне.

Тикман Таниму, координатор за югоизточната част на Националната организация за ръководство на изключителни обстановки, съобщи пред Агенция Франс Прес: " Нивото на водата е доста високо и е прекомерно рисковано за реализиране на безвредна интервенция по търсене и избавяне ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР