Най-малко 6 души са загинали, а близо 48 хил. са

...
Най-малко 6 души са загинали, а близо 48 хил. са
Коментари Харесай

Циклонът „Бацирай” взе жертви в Мадагаскар


Най-малко 6 души са починали, а близо 48 хиляди са били принудени да изоставен домовете си в Мадагаскар, откакто мощният циклон „ Бацирай “ удари тази нощ острова в Индийския океан, предават международните организации.

Бурята донесе проливни дъждове и ветрове. По-рано беше обявено, че „ Бацирай” отслабва, само че заплахата от наводнения и вреди остава. Средната скорост на ветровете е намаляла съвсем на половина до 80 километра в час.

Снимка: Reuters


Циклонът ще доближи през днешния ден до и Мозамбикския канал. Вчера вечерта „ Бацирай” стигна до сушата в региона Мананджари на 530 км югоизточно от столицата Антананариво. Удари региона като „ натоварен тропически циклон " с ветрове от 165 километра в час, сподели за Агенция Франс Прес Фали Аритиана Фабиен от Агенцията за ръководство на бедствия в страната, представен от БГНЕС.

Само час и половина, откакто за първи път удари сушата, близо 27 000 души бяха напуснали домовете си, уточни Фабиен. Той добави, че Агенцията разполага с места за настаняване и храна, има проекти за търсене и избавяне и медицински грижи за потърпевшите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР