Най-малко 462 деца са били убити в Украйна от началото

...
Най-малко 462 деца са били убити в Украйна от началото
Коментари Харесай

Украинската прокуратура: Най-малко 462 деца са станали жертва на руската агресия

Най-малко 462 деца са били убити в Украйна от началото на пълномащабната съветска инвазия , заяви в събота прокуратурата на страната. Още 930 деца са ранени или осакатени , цитира данните Руската работа на Би Би Си.

Тези данни се съдържат в постоянния отчет на ведомството за военните закононарушения, осъществени в Украйна от съветски войски. Според документа сега прокуратурата разполага с информация за 72 620 военни закононарушения, както и за близо 17 000 закононарушения против националната сигурност.

Разследващите са съумели да разпознават имената на 639 обвинени в тези закононарушения. Сред тях са съветски министри, депутати, военачалници, ръководители на правоохранителни органи и медийни пропагандисти на Кремъл.

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд направи необявено пътешестване до Украйна в петък, с цел да се причисли към президента Володимир Зеленски на конференцията " Обединени за спаведливост ", съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

" Главният прокурор организира няколко срещи и удостовери решимостта ни да потърсим отговорност от Русия за закононарушенията, осъществени при нейната несправедлива и непровокирана инвазия против нейния върховен комшия ", сподели чиновник на американското Министерството на правораздаването.

" Преди малко повече от дванадесет месеца нахлуващите съветски сили започнаха да правят жестокости в най-големия мащаб виждан от Втората международна война насам ", сподели Гарланд на конференцията, съгласно информация, предоставена от Министерството на правораздаването. " Днес сме тук в Украйна, с цел да приказваме ясно и с един глас: на причинителите на тези закононарушения няма да им се размине . "
 Камала Харис от Мюнхен: Русия извърши закононарушения против човечеството в Украйна
Камала Харис от Мюнхен: Русия извърши закононарушения против човечеството в Украйна

Времето не е на страната на Путин

" В допълнение към нашата работа в партньорство с Украйна и интернационалната общественост, Съединените щати също започнаха наказателни следствия на военни закононарушения в Украйна, които може да нарушават законите на Съединени американски щати ", добави Гарланд.

" Съединените щати признават, че това, което се случва тук, в Украйна, ще има директно влияние върху силата на нашата лична народна власт ", сподели Гарланд, преди да се базира на исторически паралели, в това число Холокоста и военните процеси в Нюрнберг.

Гарланд акцентира, че американските прокурори по правата на индивида и околната среда дават препоръки и помощ на украинската основна прокуратура по съответни случаи, в това число военни закононарушения против околната среда.
 Германия разполага с доказателства за военни закононарушения в Украйна
Германия разполага с доказателства за военни закононарушения в Украйна

Разследването е почнало през март 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР