Най-малко 400 национални и международни полета са отменени в Италия

...
Най-малко 400 национални и международни полета са отменени в Италия
Коментари Харесай

Стачка отмени 400 полета в Италия

Най-малко 400 национални и интернационалните полета са анулирани в Италия заради стачка на летателния личен състав, стюардесите и водачите на нискотарифните самолетни компании, заяви вестник Corriere della Sera.

Служители на Ryanair, Volotea, easyJet и Malta Air се причислиха към 4-часовата стачка, която ще се организира от 14 до 18 часа. Италианската самолетна компания Ita Airways разгласи анулацията на 122 полета, което съставлява 40% от общия им брой в неделя.

Също по този начин, съгласно изказването на синдикатите, ще спрат да работят и ръководителите на полети на Националната работа за гражданска авиация на Италия (ENAV). Общо митингите на чиновници на авиационната промишленост ще доведат до усложнения за 68 000 пасажери. Те можеха да бъдат и по-големи, в случай че държавната организация, която управлява правото на стачка, не бе съумяла да я понижи от 24 на четири часа, отбелязва вестникът.

Основните претенции на протестиращите са за повишение на заплатите и смяна на изискванията на труд. Настоящата стачка е трета подред: предходните бяха на 8 и 25 юни.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР