Най-малко 31 рибари са убити от джихадисткката групировка Боко Харам

...
Най-малко 31 рибари са убити от джихадисткката групировка Боко Харам
Коментари Харесай

Боко Харам уби най-малко 31 рибари в езерото Чад

Най-малко 31 риболовци са убити от джихадисткката формация Боко Харам по нигерийските крайбрежия на езерото Чад, оповестиха локални източници.
Въоръжени бунтовници от „ Боко Харам “ са нападнали островите в езерото и са избили мирните селяни, които са били там на лов на риба, се споделя в известието. Рибарите били от региона на Бага и прекарват дни наред в езерото, ловейки риба с дървени лодки. Районът е извънредно далечен и без всякаква опция за връзка. Според оживял от клането джихадистите са пуснали един от риболовците да транспорти телата на убитите си сътрудници до Бага. Според него офанзивата е осъществена за да откаже локалните поданици да употребяват езерото за лов на риба или търговия. Инцидентът е станал, откакто армията подвигна възбраната за лов на риба в езерото Чад, позволявайки на локалните селяни да си обезпечават прехраната. Нигерийската войска управлява Бага от февруари 2015, само че покрайнините са изцяло недостъпни за военните. Бунтовниците употребяват островите в езерото за свои бази.
Конфликтът с джихадистите от „ Боко Харам “ лиши живота на 20 000 души от 2009 година насам. Други 2.6 млн. са били принудени да се изселят. Този спор изцяло унищожи всякаква икономическа активност в региона на езерото Чад, където голямата част от популацията гладува.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР