Най-малко 300 автомобила са напълно изгорели при пожар в подземен

...
Най-малко 300 автомобила са напълно изгорели при пожар в подземен
Коментари Харесай

Над 300 коли изгоряха на подземен паркинг в Норвегия

Най-малко 300 автомобила са изцяло изгорели при пожар в под земята паркинг наоколо до интернационалното летище в норвежкия град Ставангер, оповестява организация Bloomberg, като се позовова на локалния ефирен канал NRK.

Причините за пожара, който е избухнал във вторник денем, се обясняват, написа Automedia.bg. Норвежката полиция към този момент разгласи, че той е почнал от електрически автомобил на първо равнище, което се е запалил и по този начин огънят се е трансферирал върху паркираните в близост транспортни средства. Според други данни, пламъците са тръгнали от остарял автомобил с дизелов мотор.

Компанията Avinor, която се занимава с обслужването на подземния паркинг с потенциал от към 3000 места, съобщи, че са "изгорели някокостотин автомобила ". Очаква се точната численост да бъде оповестена на по-късен стадий.

Големият пожар се отрази и на работата на летището, което беше затворено за няколко часа. Затова и министър-председателят на Норвегия - Ерна Сулберг, не мога да излети от Осло за Ставангер, където трябваше да вземе присъединяване в гала по откриването на ново нефтено находище в Северно море.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР