Най-малко 26 души загинаха при сблъсъци между полицията и банди

...
Най-малко 26 души загинаха при сблъсъци между полицията и банди
Коментари Харесай

Най-малко 26 души загинаха при сблъсъци между полицията и банди в Каракас

Най-малко 26 души починаха при конфликти сред полицията и банди в северозападната част на венецуелската столица Каракас, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират изказване на вътрешната министърка Кармен Мелендес.
Четирима от починалите са чиновници на силите на реда, а други 10 са били ранени. Останалите 22 починали са членове на банди. Ранени са и 28 "цивилни " - локални поданици, които не са обвинени в участие в банди. Някои от тях са починали, само че министърката не посочи броя им в снощното си изказване.
В някои квартали на венецуелската столица през последните дни се водеха конфликти, при които бяха употребявани и тежки оръжия, до момента в който управляващите на обхванатия от престъпност град се сблъскаха с тайфа.
Според анализаторите бандата се е пробвала да разшири територията си оттатък границите на квартала Кота 905. В интервенцията участваха към 2500 чиновници на силите на реда.
В резултат водачите на бандите се укриват. Издадени са заповеди за задържането им.
Правозащитници оповестиха тази седмица, че от заблудени патрони при конфликтите са починали четирима души. Активисти и представители на опозицията упрекват от години държавното управление на Николас Мадуро, че подценява и прикрива жертвите измежду популацията при ориентирани против престъпността интервенции.
Освен това правозащитниците насочиха рецензии против подписаните от социалистическото държавно управление съглашения с някои банди, създаващи в някои квартали зони, в които полицията не стъпва. Правителството ги подписа в опит да понижи насилието, само че съгласно деятели това разрешава на бандите да консолидират въздействието и ресурсите си, отбелязва Ройтерс.
"Докато цивилни и служители на реда бяха убивани, западната част на Каракас живя в боязън в продължение на два дни и венецуелците бягаха от спора, диктатурата провежда зрелище ", съобщи опозиционният водач Хуан Гуайдо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР