Твърденията на Израел, че използва американски оръжия според международните хуманитарни

...
Твърденията на Израел, че използва американски оръжия според международните хуманитарни
Коментари Харесай

US служби: Израел вероятно нарушава международните закони в Газа

Твърденията на Израел, че употребява американски оръжия съгласно интернационалните филантропични закони, са „ нито истина, нито може да им се има вяра “. Това написа в няколко вътрешни бележки от разнообразни американски служби, предоставени на Антъни Блинкен.

През февруари Джо Байдън подписа народен меморандум за сигурност, съгласно който Блинкен би трябвало да рапортува по тематиката през конгреса на 8 май. Тогава той би трябвало да направи оценка дали Израел в действителност употребява предоставените от Съединените щати оръжия без да нарушава законите.

Според обявата на Ройтерс до 24 март минимум седем обособени звена на щатския департамент са изпратили своите оценки до Блинкен. Части от тях са класифицирани. Тези оценки са най-подробната картина за филантропичната рецесия в Газа досега.

 Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, спечелил огромната премия на World Press Photo Светът 2 мин. Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, спечелил огромната премия на World Press Photo  Спасиха бебе от утробата на мъртвата му майка, убита при удар в Ивицата Газа (СНИМКИ) Светът 3 мин. Спасиха бебе от утробата на мъртвата му майка, убита при удар в Ивицата Газа (СНИМКИ)  Провалът на 7 октомври: Шефът на военното разузнаване на Израел хвърли оставка Светът 2 мин. Провалът на 7 октомври: Шефът на военното разузнаване на Израел хвърли оставка  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и Светът 3 мин. Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и " Хамас " в задънена улица  Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, спечелил огромната премия на World Press Photo Светът 2 мин. Невъобразимата загуба - историята зад фрагмента, спечелил огромната премия на World Press Photo  Спасиха бебе от утробата на мъртвата му майка, убита при удар в Ивицата Газа (СНИМКИ) Светът 3 мин. Спасиха бебе от утробата на мъртвата му майка, убита при удар в Ивицата Газа (СНИМКИ)  Провалът на 7 октомври: Шефът на военното разузнаване на Израел хвърли оставка Светът 2 мин. Провалът на 7 октомври: Шефът на военното разузнаване на Израел хвърли оставка  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и Светът 3 мин. Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и " Хамас " в задънена улица

Снимка: Getty Images / Reuters

Обща оценка от четири бюра – „ Демокрация, човешки права и труд “, „ Население, бежанци и миграция “, „ Глобална система за правдивост и интернационалните връзки “ – повдигат съществени терзание към дейностите на Израел във войната в Ивицата Газа. В тях се загатва за „ невъобразимо високи цивилни жертви “, липса на дейности за следствие на сходни случаи, както и „ убийства на филантропични служащи и публицисти “.

Снимка: Reuters

В оценката се загатват още 11 случая на дейности на израелската войска, които включват „ ограничение на филантропични помощи “, възбрана на камиони да минават в Ивицата Газа и доста други.

В същото време не всички организации са на едно мнение. Според бюрото по Политически и военни връзки, което се занимава с преразпределянето на американски оръжия, в случай че доставките на Съединените щати се лимитират, това би довело до съществени закани за Израел. „ Това ще докара до провокации от Иран и други звена “, допълват от бюрото.

Снимка: Getty Images

Различията в обособените документи демонстрират всеобщото разделяне в обособените служби в Съединените щати когато става въпрос за военната помощ за Израел.

От Ройтерс са се свързали с израелското държавно управление за коментар по тематиката. „ Израел е отдадена на своите съглашения и тяхното осъществяване, в това число и тези, които ни обвързват със Съединените щати “, споделят от там.

Снимка: Getty Images / Reuters

Белият дом не разяснява отчетите. Администрацията на Джо Байдън неведнъж е заявявала, че не намира проблеми в дейностите на Израел и те съответстват с интернационалните закони.

Военното управление на Израел е под съществени рецензии поради офанзивите в Газа. Според данните на палестинския анклав са регистрирани 34 000 палестински жертви, като множеството от тях са цивилни – в това число дами и деца.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР