Най-малко 151 са жертвите след масовото струпване на хора за

...
Най-малко 151 са жертвите след масовото струпване на хора за
Коментари Харесай

Над 150 са вече жертвите след масовото струпване на хора за Хелоуин в Сеул

Най-малко 151 са жертвите след всеобщото скупчване на хора за Хелоуин в столицата на Южна Корея - Сеул. Ранените са над 80. Сред починалите има 19 чужденци. Липсва информация за повече от 2 000 души, оповестиха власите в страната. Очакванията са, че броят на починалите ще се усилва.

Тази заран в Итеуон - пешеходна зона в Сеул, известна със заведенията и клубовете си, е безшумно. Полицейското наличие е засилено. Идват локални поданици, които да видят мястото на страшната покруса - тясната улица, бягството от която се оказа невероятно за мнозина, и да отдадат респект на жертвите.

За събота вечер - за първи път след пандемията, е оповестено Хелоуинско шествие без маски. Предполага се, че нещастието е настъпила откакто прекалено много хора се пробват да преминат през прекомерно тясно място.

" След живота по време на Ковид, това така наречен Ковид потомство, можеше най-сетне да чества Хелоуин уместно. Нямаше кой и по какъв начин да планува, че това ще се трансформира в покруса ", съобщи Лий Су-Ми, гражданин на Итеуон.

Повече от 800 души служители на реда и спасители, се включват в оказването на първа помощ на стотиците потърпевши. Хората бяха прекалено много, просто не успяхме с всички, споделя доктор, бил на мястото на случая. При множеството от жертвите е настъпило прекъсване на сърдечната активност.

" След като видях какво се случи, мисля, че полицията не беше готова. Имаше прекалено много хора. Знам, че служителите на реда и спасителите поставиха старания, само че просто не бяха готови ", показа Муун Джу-Янг, свидетел.

Президентът на на Южна Корея посети Итеуон и разгласи народен печал.

" Изрязявам съболенозвания на околните на жертвите на тежкия случай и се надявам ранените бързо да се възстновят. Сърцето ми е с околните на тези, които са изгубили обичаните си хора. Правителството ще дефинира перидо на народен печал - от през днешния ден до момента в който обстановката не бъде овладяна. С приоритет ще бъде възстнояването, както и приемането на правила, които да предотвратят сходни произшествия ", сподели още, Юн Сук-Йол, президент на Южна Корея.

Световни водачи, измежду които президентите на Съединени американски щати и Франция - Джо Байдън и Еманюел Макрон, министър председателите на Англия и Канада - Риши Сунак и Джъстин Трюдо, сервираха съболезнования и показаха потрес и горест от случилото се в Сеул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР