Най-малко 151 души са загинали, а други 82 са получили

...
Най-малко 151 души са загинали, а други 82 са получили
Коментари Харесай

Жертвите на трагедията в Сеул вече са над 150

Най-малко 151 души са починали, а други 82 са получили пострадвания, откакто голям брой от най-вече младежи, празнуващи Хелоуин в Сеул, бяха смазани от тълпата навлязла в тясна уличка в южнокорейската столица. Това е най-тежкият сходен случай в страната от години, съобщи БНР.

Служители на незабавната помощ и минувачи обезверено са правили изкуствено дишане на хора, лежащи по улиците след блъсканицата в столичния квартал Итауон нощес. Чой Сон-бьом, началникът на сеулската пожарна работа, съобщи, че броят на жертвите може да нарасне още повече и че 19 от ранените са в сериозно положение.

Около 100 000 души са се били събрали в Итауон за най-големите празненства за Хелоуин навън в страната от началото на пандемията. През последните месеци държавното управление на Южна Корея облекчи рестриктивните мерки, въведени заради COVID-19.

Световни водачи сервираха съболезнования и показаха потрес и горест, провокирани от известията за множеството жертви след блъсканицата.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол разгласи народен печал и съобщи, че е било същинско злощастие сходно злополучие да се случи в сърцето на Сеул, заяви организация Йонхап.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР