Най-малко 147 души загинаха в резултат на обилните дъждове и

...
Най-малко 147 души загинаха в резултат на обилните дъждове и
Коментари Харесай

Броят на жертвите от наводненията в Индия продължава да расте

Най-малко 147 души починаха вследствие на изобилните дъждове и наводнения в индийските щати Керала, Махаращра и Карнатака в Южна Индия, оповестиха незабавните служби на страната, осведоми БГНЕС. По-рано медиите оповестиха за 100 жертви на бедствието. Според незабавните служби, щатът Керала е потърпевш най-вече от неприятното време.  Там минимум 67 души са починали през последните три дни, а над 160 000 са евакуирани. В някои райони на щата се афишира най-високото равнище на заплаха, а образователните часове в просветителните институции са анулирани.
Затворено остава и интернационалното летище Кочин, което е най-голямото и натоварено въздушно пристанище на Керала. Общо няколкостотин хиляди души към този момент са евакуирани от регионите, наранени от наводненията в тези три щата. Според метеорологичния отдел на Индия, гръмотевичните стихии в тези райони няма да спрат най-малко още три дни.
В края на юни мусонните дъждове стигнаха до южните и западните региони на Индия, което докара до наводнения на редица селища. Според специалисти, актуалният мусон се е трансформирал в един от най-разрушителните за Индия за последните 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР