Най-малко 12 души бяха убити, а 20 - ранени, при

...
Най-малко 12 души бяха убити, а 20 - ранени, при
Коментари Харесай

Трима висши командири на Ислямски джихад са убити при израелски въздушни удари в Газа

Най-малко 12 души бяха убити, а 20 - ранени, при израелски въздушни удари по обекти на Ислямски джихад в линията Газа тази нощ, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на медицински източници в крайбрежния анклав.
Израелската войска заяви, че е умъртвила трима високопоставени представители на военното крило на радикалната палестинска формация - Бригадите Ал Кудс (арабското название на Йерусалим).
Това са Джихад Ганам, секретар на военния съвет на Бригадите Ал Кудс, командващият военното крило на Ислямски джихад в северната част на крайбрежния анклав и член на военния съвет Халил ал Бахтани, както и Тарек Езедин, който отговарял за координацията сред Бригадите Ал Кудс в линията Газа и на окупирания Западен бряг. Според израелската войска тримата са били виновни за ракетния обстрел по страната напоследък.
Убити били също съпругите на въпросните водачи на Бригадите Ал Кудс и няколко от децата им.
Ислямски джихад е втората по въздействие въоръжена формация в линията Газа след Хамас - ислямисткото придвижване, което управлява анклава, на който Израел е наложил обсада, отбелязва Ройтерс.
Местни поданици обявиха по-рано пред АП, че са чули няколко мощни детонации. Поразени били последният етаж на жилищен блок в град Газа и къща в Рафа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР