Най-малко 102 души са починали в Испания от COVID-19 за

...
Най-малко 102 души са починали в Испания от COVID-19 за
Коментари Харесай

Испания с рекордно малко жертви

Най-малко 102 души са умряли в Испания от COVID-19 за последното денонощие по данни на Министерството на здравеопазването на Кралството. Това е най-малкият брой умряли от коронавирусна зараза в страната от средата на месец март, предава TACC, представени от БГНЕС.
В Испания на 1 април е регистриран антирекорд за смъртни случаи от новия ковид - тогава 950 пациенти са умряли за 24 часа. Общият брой на смъртните случаи от инфекцията в страната доближи 27 653. През деня са открити 539 нови случая, общият брой на откритите инфекции посредством PCR проби доближи 230 698. 146 446 пациенти се възвърнаха, като през последното денонощие са оздравели 1 663 пациенти
Испания е една от най-засегнатите страни в света от COVID-19. От средата на март страната е в изключително състояние. Тази мярка разреши на управляващите да лимитират придвижването на жителите в цялата страна.
Тъй като разпространяването на ковид в Испания последователно понижава, държавното управление последователно отстранява ограничаващите ограничения. Сега на хората от всички възрасти е разрешено да вървят и да спортуват на улицата. За да избегнат скупчвания, управляващите дефинират шпации от време за излизане на разходка.
От 11 май половината от популацията на страната стартира нова фаза на облекчение на ограниченията, въведени поради пандемията. На този стадий са позволени срещи с родственици, терасите на кафенета и питейни заведения, хотели и музеи са отворени с избрани ограничавания. Това обаче не се отнася за Мадрид и Барселона, където рестриктивните мерки остават.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР