Най-известната пърформънс артистка в света, Марина Абрамович ще се подложи

...
Най-известната пърформънс артистка в света, Марина Абрамович ще се подложи
Коментари Харесай

Марина Абрамович ще се подложи на ток с напрежение 1 милион волта за нов пърформанс

Най-известната пърформънс артистка в света, Марина Абрамович ще се подложи на ток напрегнато от 1 милион волта в нова акция, планувана за ретроспективата й в Кралската академия по изкуства в Лондон през 2020 година Това описа пред английския " Таймс " Адам Лоу от компанията Factum Arte, която ще поддържа художничката механически.

71-годишната Абрамович е известна с крайните си пърформънси, в които тялото й е по едно и също време нейна тематика и средство. Според Лоу обаче въпреки и рискова, процедурата няма да е най-опасното нещо, на което сръбкинята се е подлагала в кариерата си. Използвайки правилата на електрофотографията, художничката ще употребява свръхзаряда, с цел да загаси от разстояние свещ. На доктрина той би трябвало да се концентрира на върха на пръстите й, изяснява списание " W ".

Електричеството е нещо, което хората не схващат, показва Лоу пред " Таймс ". " Ако погледнете онлайн, ще откриете доста хора, които се подлагат на високо напрежение, и в случай че са добре изолирани, разпръскват светкавици с пръстите си. "

За пърформънсът още не се знае доста, като се изключи че в създаването му ще взе участие и фермер от Дорсет, който Лоу дефинира като " най-великият инженер, който съм срещал ". " Миризмата на тестостерон, която се носи из залите, ще бъде прогонена и това, което ще остане, ще бъде сила без избран пол ", декларирала е самата художничка на годишната церемония на музея през 2017 година " Из коридорите ще се носи аромата на естроген. "

Абрамович, чиито пърформънси са постоянно с феминистка устременост, ще бъде първата жена-художник със независима ретроспектива в Кралската академия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР