Най-известната Линда в България - съпругата на бившия премиер Кирил

...
Най-известната Линда в България - съпругата на бившия премиер Кирил
Коментари Харесай

Линда Петкова отваря морски ресторант за заможни ценители

Най-известната Линда в България - брачната половинка на някогашния министър председател Кирил Петков, уголемява кулинарния си бизнес, твърди " България Днес ". Когато канадката дойде у нас, тя се престраши да отвори дребна пекарна и сладкарница за безглутенови и вегански сладкиши на столичната улица " Оборище ". Постигнала топ резултати в сладкарския отрасъл, Линда взема решение да се впусне в още по-дълбоки води - на ресторантьорството, разкриват хора от близкото й обграждане.

Заведението, чиято лента ще бъде прерязана скоро, ще е позиционирано в София или в морския курорт " Лозенец " - обичаното място за летни ваканции на семейство Петкови. Не било изключено заведенията за хранене да са два, позволяват движимости в занаята.

Половинката на водача на Политическа партия ще предлага като главно меню морски деликатеси за заможни ценители. В листата са включени морски раци, океански лобстери, стриди и фамозните миди " Сен Жак ". Подбрана от Линда реномирана компания от Канада ще доставя бизнеса й с даровете на морето, описват още нейните другари. Подобно на заведенията за хранене в нюйоркското Сити, порциите нямало да надвишават 100 грама, а цените тръгвали от 50 лв. нагоре.

Не е ясно дали експремиершата още веднъж ще запаше престилката и ще готви персонално за ВИП клиентелата си. Линда Петкова няколко години се справяше " соло " със сладкарския си бизнес и едвам при започване на предходната година се подреди с помощничка. За гурме ястията в новия ресторант обаче сигурно ще се наложи да назначи " мастър началник ". " На всяка гозба не можеш да бъдеш мерудия ", разясняват отдадени в тайните на кулинарията. " Морските блага освен се подготвят по характерен метод, само че и се сервират със съответни ритуали ", открехват ни майсторите. " Някъде да вземем за пример мидите се сервират с черни ръкавици на клиентите ", разкриват те и предлагат на брачната половинка на Петков да си назначи и подобаващи келнери.

В навечерието на Нова година канадката призна, че " е основният вкъщи ". " Движа съвсем всичко и се пробвам да бъда добра на всички места, нямам помощничка ", довери Линда. Баш майсторката в кухнята не може да се нахвали от свекърва си Венета, която й пособия доста и от която усвоила значими секрети в готварството.

Бившата БГ премиерша доста пъти е споделяла, че е почнала да меси и пече прословутите си безглутенови торти поради здравословните проблеми във семейството. Самата тя разкрила, че глутенът в храните е провинен за проблемите й с щитовидната жлеза. Майка й също страдала от рядко заболяване на обмяната, а междинната й дъщеря Ема - от диабет.

Дали домочадието на Линда ще похапва в рибния гурме ресторант, към този момент остава мистерия. По принцип морските блага са подобаваща храна за хора с ендокринни болести, тъй че несъмнено и те ще бъдат клиенти на заведението. Разбира се, това е единствено прогноза, тъй като още никой не е опитвал рибните изкушения на експремиерската брачна половинка.

Близките й обаче са уверени на 100 %, че Линда ще се оправи чудесно, защото я познават като човек, който постоянно прави нещата до дъно. При това - със усърдие и мотивираност, а бизнесът постоянно се е държал на тези качества.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР