Най-голямото предизвикателство за хората, изучаващи нов чужд език, е провалът.Кой

...
Най-голямото предизвикателство за хората, изучаващи нов чужд език, е провалът.Кой
Коментари Харесай

Как да научите чужд език по-бързо: 6 лесни стъпки

Най-голямото предизвикателство за хората, учещи нов непознат език, е неуспехът.

Кой желае да бърка? Лично аз знам, че ненавиждам възприятието, когато съм объркал нещо. Но не можете да научите непознат език, в случай че не можете да приемете грешките си.

Влюбването в грешките си е ключът към уверените диалози на нов непознат език. Следвайте тези лесни стъпки, с цел да се научите да се влюбвате в грешките си и да постигате бърз прогрес към езиковите си цели.

Стъпка 1: Поставете се на мястото на най-хубавите спортисти.

Повечето от нас в никакъв случай няма да бъдат олимпийци или професионални спортисти. Въпреки това можем да научим доста от метода, по който тези най-хубави реализатори упражняват, с цел да подобрят уменията си. Спортистите си слагат цели и упражняват интензивно. Те също по този начин се грижат за себе си като отделят време, с цел да се възстановят, да си починат и да се забавляват. Този метод им разрешава да се усъвършенстват и да станат по-силни. Успешните възпитаници на езици вършат същите тези неща. В допълнение към установяването на рутинното образование, което е поредно, занимателно и разрешава постоянен прогрес, спортистите имат още една по-мощна загадка за техния триумф.

Издръжливост!

Колко пъти виждате състезател да не се оправя с футболен мач? Бейзбол състезател да пропуща удари? Пропусната цел? Тези неуспехи се случват във всяка игра. Но макар тези неуспехи играчите не престават да играят. Грешките могат да бъдат неуместни. Много испански възпитаници споделят на хората, че те са embarazada (бременна) вместо avergonzada (смутена).

Всички звезди като Том Брейди няма да бъдат звезди, в случай че оставят всяка неточност да ги спре. Те се връщат и не престават. В противоположен случай те в никакъв случай няма да бъдат най-хубавите от най-хубавите.

Дръжте се като топ играч, тренирайте постоянно и продължавайте да поддържате връзка макар грешките си.

Ученето на езици е маратон, а не спринт. Колкото по-силен и издражлив сте, толкоз по-голямо е дистанцията, което ще можете да преминете. Опитвайте, падайте и се връщайте всеки ден към задачата си.

Стъпка 2: Търсете крах.

Не можете да научите нов непознат език, без да вършиме доста неточности. Не се поддавайте да не ги вършиме, като оставате постоянно в зоната си на комфорт.

Малките деца вършат доста неточности, до момента в който се учат да приказват. Казваме ли им да спрат да приказват, до момента в който не го създадат съвършено? Не, ние им оказваме помощ, като ги слушаме, насърчаваме и осигуряваме качествено въвеждане на език. Имайте същото усърдие и самообладание със себе си.

Стъпка 3: Използвайте „ Лингвистични задания “, с цел да се фокусирате върху това, което можете да извършите (не върху това, което не можете).

Съсредоточете се върху това, което можете да извършите, и това ще ви обезпечи това, от което се нуждаете, с цел да можете да развиете езиковите си умения. Можете ли да отговорите единствено с една дума? Кажeте го. Знаете ли погрешно нещо? Опитай отново. Всеки опит ви приближава до майсторството.

Лингвистичните задания са нещо, което човек може да направи на даден език. Задача може да бъде наемането на кола или разбирането на лист за извършване на покупки. Те са практични подсказки за създаване и премерване на вашите умения.

Стъпка 4: Говорете от първия ден.

Говорете от първия ден и го вършиме всекидневно. Това ще Ви даде съвършената опция да продължавате да вършиме неточности! Освен това ще усвоите, обработите и експериментирате с всички думи и изречения, които изучавате.

Когато говорите с някой, който към този момент знае езика или чужденец, Вие освен упражнявате наученото досега, само че и получавате нови познания от този различен човек, които можете да запазите и употребявате за себе си.

Опитайте да започнете да говорите изучаваният език с учител през цялото време. Те могат да моделират вярното потребление на езика за Вас, както и да Ви обезпечат доста нови познания, които можете да употребявате в бъдещите си диалози - тъкмо както възрастните в живота Ви са създали за вас, до момента в който изучавате родния си език.

Твърде свенлив сте, с цел да посмеете да говорите с чужденец през цялото време? Говорете първо със себе си. Няма да получите същите изгоди, които бихте получили, в случай че говорите с носители на езика, само че това е превъзходен метод да работите с Вашата свенливост.

Запишете себе си. Абсолютните начинаещи даже могат да четат посредством речникови описи или разговори. Колкото по-уверени ставате, толкоз повече ще започнете да се записвате без помощни средства за лексика. Говорете постоянно за всяка тематика, която желаете, без да се притеснявате за грешките, които вършиме.

Ако желаете в миналото да говорите непознат език свободно, първо би трябвало да се научите да се справяте с многото неточности, които ще вършиме. Една рутинна подготовка на проба и неточност ще ви помогне да извършите тъкмо това.

Стъпка 5: Използвайте грешките, с цел да продължавате напред.

Няма по-полезен тест за учещите непознати езици, от грешките.

Когато говорите и пишете, Вашите неточности и пропуски в знанието се демонстрират. Например, може да не знаете думата, която търсите, или може да не съумеете да си спомните по какъв начин се изписва глагол в несъмнено време. Вместо да се чувствате зле, вземете тази скъпа противоположна връзка като напътствие къде да се концентрирайте по време на идващият си урок. Попълнете тези пропуски, като намерите думите и фразите, които не сте знаели, или като прегледате вашите глаголни спрежения. Използвайте грешките си, с цел да не се неуспехите по-напред.

За да получите качествена противоположна връзка за грешките си, можете да споделите Вашето писане с читатетел, или онлайн общественост като Rhinospike. Ще откриете, че граматиката и лексиката, които научавате в подтекста, са доста по-полезни от всичко което учите в учебниците.

Стъпка 6: Запомнете, ще стигнете до Автоматичното.

Точно както сте научили, че 1 + 1 = 2, ще научите моделите и структурите на Вашия непознат език и няма да ги забравите.

Математиката и езиците имат доста общо. И двете се занимават със знаци и звуци, които показват хрумвания и полезности за нас.

Съумеете ли да извършите тези шест стъпки, подсигуряваме Ви напредък в проучването на непознат език.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР