Най-голямото футболно събитие-световното първенство през 2030 ще се проведе на

...
Най-голямото футболно събитие-световното първенство през 2030 ще се проведе на
Коментари Харесай

Радост за всички футболни фенове. Как ще се проведе Мондиал 2030

Най-голямото футболно събитие-световното състезание през 2030 ще се организира на три континента. Това решение е било взето от Съвета на ФИФА и бе оповестено от формалния уебсайт на организацията. Общата кандидатура на Мароко, Испания и Португалия печели организирането на семейството на шампионата след 7 години, като това би трябвало да бъде узаконено на конгреса на централата през 2024 година. Тези три страни ще се класират и непосредствено за финалите на Световното.  

Уругвай, Аржентина и Парагвай, които също бяха претенденти да провеждат целия шампионат, ще одобряват единствено първите три мача, след което конкуренцията ще се придвижи в Европа и Африка. Тази чест се пада на страните от Южна Америка, защото първият Мондиал през 1930 година се е провел тъкмо в Монтевидео, Уругвай. Там ще бъде и откриващият мач от Световното през 2030 година. Трите упоменати страни също се класират автоматизирано за шампионата, като явно ще бъдат домакини в своите дебютни срещи от шампионата. 
-->
„ В един разграничен свят ФИФА и футболът се сплотяват. Съветът на ФИФА единомислещо се съгласи да отпразнува стогодишнината от Световното състезание по футбол, чието първо издание се организира в Уругвай през 1930 година, по най-подходящия метод. В резултат на това в Южна Америка ще се организира тържество и три южноамерикански страни - Уругвай, Аржентина и Парагвай, ще провеждат по един мач от Световното състезание по футбол през 2030 година Първият от тези три дуела, несъмнено, ще се играе на стадиона, където стартира всичко - митичния Estadio Centenário в Монтевидео, тъкмо с цел да отпразнуваме стогодишнината на Световното състезание по футбол ", съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино. 

" Съветът на ФИФА също единомислещо се съгласи, че единствената кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година ще бъде взаимната кандидатура на Мароко, Португалия и Испания “, добави президентът на ФИФА. „ Два континента – Африка и Европа, обединени освен в чест на футбола, само че и за обезпечаването на неповторимо обществено и културно доближаване. Какво ужасно обръщение за мир, приемливост и приобщаване ".

През 2030 година ще сложим неповторим световен отпечатък, три континента – Африка, Европа и Южна Америка, шест страни – Аржентина, Мароко, Парагвай, Португалия, Испания и Уругвай, посрещащи и сплотяващи света, до момента в който честват дружно красивата игра, стогодишнината и Световната купа на ФИФА “, приключи Инфантино.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР