Най-голямата вятърна електроцентрала в Русия започна доставки на електроенергия на

...
Най-голямата вятърна електроцентрала в Русия започна доставки на електроенергия на
Коментари Харесай

Първата вятърна централа на „Росатом“ подаде електроенергия на пазара на едро

Най-голямата вятърна електроцентрала в Русия стартира доставки на електрическа енергия на пазара на едро. Адигейската ВяЕЦ стана първият приключен план на подразделението на „ Росатом “ – „ НоваВинд “, което дава отговор за плановете на корпорацията в региона на вятърната енергетика.

Адигейската ВяЕЦ, която е с конфигурирана мощ от 150 мегавата, е формирана от 60 ветроенергийни съоръжения. Степента на локализация на оборудването на обекта е 65%. „ НоваВинд “ възнамерява тя да доближи 80-85%. В рамките на настоящата стратегия за локализация е решена задачата за серийно произвеждане на съставни елементи и възли на ветроенергийните съоръжения на територията на Русия.

Дейността на „ Росатом ” обгръща целия набор от задания – планиране на ветроенергийни съоръжения, лично произвеждане на съставни елементи и логистиката им, ръководство на снабдители, поддръжка и употреба на оборудванията.
В момента съветската корпорация осъществя стратегия за създаване на ВяЕЦ на още четири площадки в Ставрополския край и Ростовската област. Следващият максимален ветроенергиен парк ще проработи в Кочубеевския регион на Ставрополския край. Неговата конфигурирана мощ е 210 мегавата.

До 2023 година „ Росатом ” ще вкара в употреба ВяЕЦ с обща мощ 1 гигават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР