Най-голямата платформа за доброволчество в България празнува първите си 10

...
Най-голямата платформа за доброволчество в България празнува първите си 10
Коментари Харесай

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда - Култура

Най-голямата платформа за доброволчество в България чества първите си 10 години със серия от събития, отразяващи развиването на организацията, която свързва хора от цяла България с дела, които имат потребност от поддръжка.

За миналото десетилетие с помощта на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 начинания на 1046 уредника в 340 обитаеми места в България.

За да улови човешките истории зад тези цифри, екипът дава старт на акцията с интерактивната фотографска галерия „ Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев “ .

Освен да прегледат, посетителите ѝ ще бъдат поканени да станат и нейни „ куратори “, като добавят главните фрагменти, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които към момента не са ситуирани на стените галерията. По този метод, с помощта на груповото деяние, историите от фрагментите ще оживеят за публиката и в последна сметка ще основат финалния вид на изложбата. Точно както присъединяване на доброволците прави вероятни задачите на всички организации, които са потърсили поддръжка.

Фотографиите на Денислав улавят моменти от доброволчески акции на 27 организации, снимани през последната година в цялата страна, като част от тях се концентрират върху взаимоотношението сред ментори и деца от уязвими групи, работата в обществена кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за потърпевши от принуждение на " Асоциация Анимус ", високопланински почиствания, дела в поддръжка на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и напъните на доброволци и бежанци да основат собствен „ Втори дом “ в Пловдив.

Откриването на изложбата е на 4 октомври (вторник) от 18:00 ч. в изложба Doza (ул. „ Цар Самуил “ 52), а всеки, който желае да я види и да взе участие в нея, може да го направи до 14 октомври в това число.

Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска лирика на създатели като Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху груповата мощ на доброволчеството, както и особено издание (зийн) с фотографии на сниманите от Денислав Стойчев начинания, което ще се популяризира гратис на разнообразни места в цялата страна. Изданието е подкрепено от Министерство на културата и с изключение на на хартия, ще може да бъде прегледано и онлайн в особено основан за задачата уебсайт.

Кампанията ще завърши в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от сниманите от Денислав Стойчев фрагменти ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат прегледани свободно, с цел да доближат до по-широка аудитория.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР