Най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ, ще предложи председател на

...
Най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ, ще предложи председател на
Коментари Харесай

БОМБА! Извънредна новина за ГЕРБ и Народното събрание: Ще предложат председател

Най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ, ще предложи ръководител на 48-ото Народно заседание. Това потвърдиха от управлението на ГЕРБ и показаха, че измежду депутатите им има най-вече адвокати в новия парламент, като се стартира с ръководителя на ПГ на ГЕРБ в 47-ото Народно събрание Десислава Атанасова, както и сътрудниците ѝ Радомир Чолаков, Росен Желязков, Бранимир Балачев, Анна Александрова, Стефан Мирев, Екатерина Захариева, Рая Назарян, написа “Труд бг ”.

Президентът Румен Радев подписа указа за свикването на първото съвещание новоизбраното 48-о Народно заседание на 19 октомври 2022 година от 9,00 часа.

Както към този момент “Труд News ” заяви, първият пленарен звънец ще бъде ударен от доайена на депутатите – някогашният министър на културата Вежди Рашидов. В първото съвещание на Народното събрание се избира и ръководител, а това гласоподаване нормално е тест и за бъдещо постоянно държавно управление.

Бившият парламентарен началник Никола Минчев от “Продължаваме смяната ” разгласи, че групировката им ще откаже, в случай че им бъде препоръчан постът ръководител на Народното събрание.

“Той нормално е от най-голямата група, а ние не сме такава ”, изясни Никола Минчев пред Българска национална телевизия. Но не стана ясно дали от Политическа партия ще поддържат ръководител на Народно събрание от ГЕРБ.

Минчев уточни, че от Политическа партия няма да поддържат вероятно държавно управление на ГЕРБ при гласоподаване в пленарна зала. Но биха дали своят вот “за ” по време на съвещанията, в случай че импортираното предложение съответствува с програмата, която от Политическа партия оповестиха.

Междувременно пред Нова телевизия Венко Сабрутев (ПП) атакува ГЕРБ и ги назова “токсична партия ”. Но минути по-късно Тома Биков (ГЕРБ) съобщи: “ПП е една радикализирана левица.

Тези хора би трябвало да бъдат въдворени с усмирителна риза за известно време, с цел да се успокоят и да почнат да бъдат потребни. Тези хора са некомпетентни. Те са безусловно сбъркани и те не би трябвало да ръководят страната ”.

Тома Биков бе безапелационен, че при нови изключителни избори затъваме в рецесията и вървим към разпад на политическата система.

На фона на словесните престрелки сред Политическа партия и ГЕРБ, от “Промяната ” заговориха в синхрон с Българска социалистическа партия против служебното държавно управление и демонстративно демонстрираха планове за обща офанзива против министрите на Румен Радев.

“Действията на служебния кабинет са притеснителни. Те наподобяват като на кабинет, който се кани да ръководи дълго. Сменят се фрагменти в Национална агенция за приходите, в Митниците. Възможно е промяна в Банката за развиване и Фонда на фондовете. Защо беше борбата за “Газпром ”, като се оказа, че газ има ”, съобщи Даниел Лорер от Политическа партия пред bTV.

“Предстои да забележим какво завещание оставя служебното държавно управление, още от първия ден ще ги залеем с въпроси ”, сподели съвсем по същото време, само че пред Българска национална телевизия Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

И още веднъж повтори, че левицата няма да договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”, като изясни, че другояче социалистите ще положат всички старания за сформиране на държавно управление, само че в случай че това не се случи, то виновността няма да е на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР