Най-голямата любителска верига в страната Интерактив тенис стартира сезон 2019

...
Най-голямата любителска верига в страната Интерактив тенис стартира сезон 2019
Коментари Харесай

ИТЛ започва сезон 2019 с нов домакин на Вечерните турнири


Най-голямата любителска верига в страната Интерактив тенис започва сезон 2019 с нов хазаин на Вечерните шампионати. От 7 януари ИТЛ ще гостува в състезателен комплекс „ Дема “, а през годината дилетантите ще имат шанса да играят в още няколко комплекса в столицата, които ще дебютират в лигата.

През новия сезон ИТЛ трансформира формата на срещите в най-масовите категории. Досега тези мачове се играеха без тайбрек в обособените сетове. През новия сезон сетовете още веднъж ще бъдат до 4, само че при 3:3 ще се играе " мини тай-брек " по системата fast4. Тя се употребява в някои от интернационалните шампионати на ATP, само че Интерактив тенис ще резервира най-интересното в играта, а точно дюса и мрежата при сервис. Освен това след 60-тата минута изиграните геймове ще се трансформират автоматизирано в тайбрек точки и по този начин срещата ще се доиграва като тайбрек.

Fast4 е съвършената идея за елементарния фен, който няма нужното време и физическа подготовка за по-дълга игра, - сподели мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков. – Новият формат несъмнено е това, от което любителският тенис в България се нуждае.

В Мастърсите през годината Интерактив тенис резервира обичайния формат със сетове до 6, без времеви ограничавания, с цел да даде късмет на играчите да се приближат оптимално до професионалния тенис. Полуфиналите и финалите ще се играят под управлението на професионален арбитър. В края на сезона ще се организира заключителен Мастърс за осемте най-хубави дилетанти.

Както и до момента, с изключение на към начинаещите лигата ще бъде отворена и към напредналите – към всички, които желаят да се забавляват на корта без значение от уменията си. Разпределението в схемите ще става съгласно рейтинга на играчите (интерактивен тенис номер), който се трансформира съгласно резултатите. С негова помощ мачовете ще продължат да бъдат равностойни и оптимално оспорвани, което е значимо и за начинаещи, и за напреднали. Интерактив тенис още веднъж ще даде късмет на всички да открият нови сътрудници и да изпитат допустимо най-голямо наслаждение от спорта.

От ИТЛ напомнят, че записването на Първия вечерен шампионат за 2019 година, категория 125, е отворено до петък, 4 януари. Повече детайлности за лигата и за шампионатите можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР