Най-голямата икономика в Европа може и да избегне рецесията или

...
Най-голямата икономика в Европа може и да избегне рецесията или
Коментари Харесай

Германия избегна рецесията

Най-голямата стопанска система в Европа може и да избегне рецесията или най-малко през зимата, демонстрират експресните данни за икономическата картина в Германия през последното тримесечие на 2022 година Числата на статистическата работа демонстрират, че стопанската система се намира в застоялост в интервала октомври – декември, а брутният вътрешен артикул за цялата 2022 година пораства с 1.9%.

Растежът на стопанската система надвиши междинната прогноза от 1.8% в анкета на Reuters измежду икономисти. Брутният вътрешен продукт през 2022 година е с 0.7% по-висок от 2019 година, годината преди началото на пандемията от COVID-19.

Нашата стопанска система е адаптивна и постоянна “, сподели финансовият министър Кристиан Линднер.

Данните от петък допълват доказателствата, че предстоящата криза в еврозоната през зимните месеци може да бъде по-кратка и по-плитка от прогнозата или въобще да не настъпи.
Goldman Sachs към този момент не чака криза в еврозоната
Президентът на статистическата работа Рут Бранд сподели, че немската стопанска система се е показала добре през 2022 година макар енергийната рецесия, провокирана от съветската инвазия в Украйна.

Основните мотори на икономическия напредък са потреблението на семействата с растеж от 4.6% на годишна база и вложенията в машини и съоръжение с годишен растеж от 2.5%.

Икономическото закъснение през зимното полугодие, съгласно данните, които имаме в този момент, ще бъде по-леко и по-кратко от предстоящото “, сподели министърът на стопанската система Робърт Хабек в месечния отчет на министерството.

Според Томас Гитцел, основен икономист на VP Bank, стопанската система е надхвърлила ниските упования.

Възможно е рецесията да бъде отсрочена. От друга страна, считаме, че е малко евентуално рецесията въобще да не се материализира. “

Рецесията нормално се дефинира като две поредни тримесечия на стесняване. Днешните данни на статистическата работа за четвъртото тримесечие е най-ранната картина за интервала, която може да бъде ревизирана след това.

Икономическият консултант на немското държавно управление Моника Шницер сподели в четвъртък пред Reuters, че вътрешната инфлация евентуално е достигнала своя връх, защото международните цени на силата са паднали, добавяйки, че чака цените на природния газ да продължат да падат тази година.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинГермания криза застоялост немска стопанска система Европа европейска стопанска система ПоследниНай-четениБюджет и финанси 24 Германия избегна рецесията (засега) Накратко 140 Вечерни вести: Депутатите прекратиха концесията на „ Росенец “; Първи обвинени към Nexo Енергетика 152 „ Няма да е елементарно “: Правителството стартира договаряния с Европейска комисия за въглищата Транспорт 204 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Енергетика 21940 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Любопитно 10736 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8662 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7134 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Всички новини17:58 Компании 24 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против NexoОще от Бюджет и финансиВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР