Най-голямата фабрика за сладолед в България - варненската “Фронери”, затваря.

...
Най-голямата фабрика за сладолед в България - варненската “Фронери”, затваря.
Коментари Харесай

Най-големият български производител на сладолед спира да работи в България

Най-голямата фабрика за сладолед в България - варненската “Фронери”, затваря. Информацията беше доказана публично от самата компания, написа в. " 24 часа ".
" Продължаваме да развиваме бизнеса си в България и ще продължим да бъдем водач на този пазар, само че се постанова да преосмислим бъдещето на завода ни във Варна ", споделиха от сдружението. Оттам увериха, че всички съкратени служащи ще получат законно полагащите им се компенсации.
Най-вероятно " Фронери " ще стартира да внася сладолед от фабриката си в Румъния, като в България ще работи екип от към 90 души, които ще го дистрибутират. Във варненския цех, който с изключение на сладолед произвеждаше и замразени храни, работеха 72-ма души.
" Фронери " беше основана преди 2 години от " Нестле " и английската R&R като джойнт-венчър, а " Нестле " е притежател на половината от дяловете. " Нестле " купи варненската фабрика през 2006 година, трансферира я преди към година и половина на " Фронери " и след това се изтегли от директно присъединяване в този бизнес на всички места по света. " Фронери " наследи всички заводи за сладолед на " Нестле " в Европа и оперира в 20 страни на Стария континент.
Варненската фабрика произвеждаше към 40% от сладоледа в България, само че се оплака още преди година, че доста общини не разрешават слагането на фризери на тротоари и това може да докара до спад на продажбите от до 30%. Според разбор на Комисия за защита на конкуренцията след " Фронери " на второ място по пазарен дял в сладоледения бизнес у нас е " Юниливър ", която предходната година купи " Сладоледена фабрика " ООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР