Най-голямата европейска банка - HSBC Holdings, отчете рекордна годишна печалба,

...
Най-голямата европейска банка - HSBC Holdings, отчете рекордна годишна печалба,
Коментари Харесай

Най-голямата европейска банка е с рекордна годишна печалба

Най-голямата европейска банка - HSBC Holdings, регистрира рекордна годишна облага, която все пак беше под прогнозите на анализаторите, защото нарастването на приходите от по-високите лихвени проценти беше обезщетено от солидно отписване от $3 милиарда за нейния дял в китайска банка.
HSBC, чиято пазарна стойност е 160 милиарда $, регистрира в сряда облага преди облагане с налози от 30,3 милиарда $ за 2023 година, което е растеж от 78% по отношение на година по-рано, само че по-лошо от оценката на брокера за 34,1 милиарда $, написа Reuters.
Британският заемодател възнагради вложителите с ново назад изкупуване на акции на стойност 2 милиарда $ и сподели, че ще обмисли специфичен дял от 0,21 $ на акция през първата половина на 2024 година, откакто продажбата му в Канада завърши.
Рекордно високата годишна облага обаче беше помрачена от амортизация от 3 милиарда $ върху каузи на банката в China's Bank of Communications.
Листнатите в Хонконг акции на банката паднаха с 3,4% в следобедната търговия.
Задълбочаващата се рецесия с недвижимите парцели в Китай има вълнообразен резултат върху световните банки с експозиция към стопанска система номер 2 в света, като HSBC направи най-голямото отписване до момента измежду задграничните си сътрудници.
Отписването на каузи на кредитора в BoCom пристигна след обзор на евентуалните бъдещи парични потоци на китайската банка и вероятностите за растеж на заемите и лихвени маржове, сподели HSBC, на фона на по-нестабилното от предстоящото икономическо възобновяване на Китай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР