Най-голямата британска компания за доставка на пици Domino's Pizza Group

...
Най-голямата британска компания за доставка на пици Domino's Pizza Group
Коментари Харесай

Domino's Pizza излиза от четири международни пазара

Най-голямата английска компания за доставка на пици Domino's Pizza Group съобщи, че ще излезе от интернационалните си пазари, където е изправена пред възходящи загуби, съобщи Ройтерс. "Заключихме, че въпреки и тези пазари да са атрактивни, ние не сме най-хубавите притежатели на тези бизнеси ", сподели основният изпълнителен шеф Дейвид Уайлд.

Британската компания има интервенциите на Domino's в Швейцария, Исландия, Норвегия и Швеция и е миноритарен акционер и в Германия. Въпреки това тя регистрира 2,7% спад в интернационалните продажби, които поеха удар от макроикономическите събития, в това число намаляващите туристи в Исландия.

Тази година европейската стопанска система се забави, защото комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай отслаби световния напредък, а потребителите и бизнеса в и към Обединеното кралство се тормозят от въздействието на Брексит върху работните места и приходите. Компанията, която има 57 обекта в Норвегия, съобщи, че е изпълнила проект за промени в страната през тримесечието, само че подобрението на продажбите е по-слабо от предстоящото.

Решението за излизане от тези пазари идва няколко месеца, откакто компанията разгласи пенсионирането на своя изпълнителен шеф Уайлд, в миг когато се пробва да позволи разногласия за разпределение на облагата с недоволни франчайзополучатели във Англия и Ирландия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР