ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас е песимист по отношение

...
ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас е песимист по отношение
Коментари Харесай

Ще има ли одобрение на спот Етериум ETF? Ето какво мисли анализатор на Bloomberg

ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас е черноглед във връзка с вероятността Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) да утвърди спот ETF за Етериум (ETH) до края на май.

В полемика в канала на Дейвид Лин в YouTube Балчунас прегледа неотдавнашната си обява в обществените медии, в която изрази подозрения по отношение на утвърждението на спот Етериум ETF. Той уточни забавянето на процеса на утвърждение като съществена причина за своя песимизъм.

Според Балчунас все още SEC не е предоставила никаква противоположна връзка на емитентите макар наближаващия краен период – 21 май. Обикновено SEC преглежда регулаторните документи на емитентите и насочва запитвания за уточнения – развой, който може да отнеме няколко седмици или даже месеци. Този цикъл на противоположна връзка обаче към момента не е почнал, което демонстрира евентуален тенденциозен избор от страна на SEC да не дава мнения.

Балчунас също по този начин допусна, че позицията на ръководителя на SEC Гари Генслер във връзка с Етериум може да попречва процеса на утвърждение. Убеждението на Генслер, че ETH може да бъде систематизиран като скъпа книга, а не като стока, може да повлияе на вземането на решения. Одобряването на ETF за Етериум би означавало, че Етериум се третира като стока, което опонира на мнението на Генслер.

Освен това Балчунас означи, че за разлика от случая с Биткойн ETF, при който регулаторният напън се е нараснал, откакто Grayscale е спечелила правосъдно дело против SEC, понастоящем няма сходна неотложност за утвърждение на ETF на Етериум. Съдебното дело против SEC акцентира неуспеха на регулатора да утвърди Биткойн борсово търгувания артикул на Grayscale, което докара до увеличение на натиска за регулаторни дейности.

Като цяло Балчунас акцентира, че наподобява има дребна независимост на деяние за Генслер да утвърди спот ETF за Етериум, като се има поради неговата позиция и неналичието на забележителен външен напън.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР