Най-голямата банка в Швейцария UBS е в напреднал етап на

...
Най-голямата банка в Швейцария UBS е в напреднал етап на
Коментари Харесай

Най-голямата швейцарска банка спасява „Креди Сюис“ от крах

Най-голямата банка в Швейцария UBS е в напреднал стадий на договаряния за придобиване на съперника й " Креди сюис ", с цел да бъде избегнат неин провал. Според в. " Файненшъл таймс " UBS е под напън на швейцарските управляващи да купи „ Креди сюис “.

Правителството на Швейцария се е събрало в събота, с цел да разисква обстановката с „ Креди сюис “, оповестява националната организация Кистоун-А Те Ес. Според вестник NZZ седемте членове на Федералния съвет на Швейцария са дискутирали въпроса с „ Креди сюис “ в продължение на два часа.

Борсите в Швейцария отварят порти в понеделник и до тогава би трябвало да бъде открито решение на случая с „ Креди сюис “, възприемана като слабата частица на банковия бранш в страната.

 

 
В случая с „ Креди Сюис “ тя пожертва доста доверие на клиентите посредством своите дейности и посредством слабостите в контрола на риска, които финансовият пазар видя много преди притежателите и акционерите. Такива банки не може да оперират по подобен рисков метод.
Ръс Моулд, капиталов банкер

Според " Файненшъл таймс ", който се базира на два анонимни източника, клиентите на „ Креди сюис “ са изтеглили 10 милиарда швейцарски франка депозити единствено за един ден в края на предходната седмица поради опасенията, които поражда банката.

Според " Блумбърг ", който се базира на анонимни източници, UBS желае публичните управляващи да поемат юридическите разноски и евентуалните загуби при положение на договорка.

Един от обсъжданите сюжети в полемиките е UBS да поеме единствено ръководството на активите и положението с преотстъпване на капиталовата част на банката, настояват осведомени източници.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР