+++ Най-големият тестов полигон на BMW в света с пощ

...
+++ Най-големият тестов полигон на BMW в света с пощ
Коментари Харесай

BMW Group открива полигон за автоматизирано шофиране и паркиране в Соколов

+++ Най-големият тестов полигон на BMW в света с пощ 600 хектара
+++ Постоянно развиване на високо- и изцяло автоматизирано шофиране и паркиране
+++ 300 милиона евро вложения
+++ 100 нови работни места
+++ 100 % зелена електрическа енергия и най-високи стандарти за резистентност

Соколов/Мюнхен. BMW Group отбелязва старта на работа на новия си тестов център Future Mobility Development Center (FMDC)в Соколов (Чехия). В формалното разкриване на тестовото съоръжание за развойна активност в региона на изцяло автоматизираното шофиране и тестови тествания участваха Петр Очко, заместник-министър на индустрията и търговията на Чехия, и Петр Кулханек, губернатор на област Карлови Вари, Илка Хортсмайер, член на борда на шефовете на BMW Group отговарящ за човешките запаси и недвижимите парцели, и Франк Вебер, член на борда на шефовете на BMW Group отговарящ за Развойната активност.

Като първа по рода си локация за развойна активност в Централна Европа, FMDC, в който са вложени 300 милиона евро, ще играе основна роля в бъдещото развиване на подвижността на компанията. Бившият минен район се трансформира в център за нововъведения, в който работят повече от 100 квалифицирани служащи. Околният терен предлага най-хубавите условия в действителния свят за тестване на високо- и изцяло автоматизирано шофиране и паркиране, с цел да добави виртуалната симулация на обстановки на шофиране. Чрез тази композиция от виртуална симулация и проби в действителни условия, BMW Group дава отговор на най-високите условия за сигурност на своите клиенти. FMDC в Соколов приключва съществуващата група от тестови площадки на BMW в Ашхайм покрай Мюнхен, Мирамас във Франция и Арьеплог в Швеция.

" С нашия нов Център за развиване на бъдещата подвижност FMDC ние създадохме единственa по рода си тестовa площадка, предопределена особено за извънредно взискателно тестване на автоматизирано шофиране и паркиране до равнище 4. На повърхност от 600 хектара ние тестваме всички вероятни условия на шофиране с оптималната еластичност и изключителна успеваемост: град, провинция, автомагистрала, както и автоматизирано паркиране. Специалното: Можем да изпълняваме нашите тестови модули един след различен, без да стопираме. Това прави нашите проби допустимо най-реалистични, надеждни и насочени към изгодите за клиентите “, сподели Франк Вебер, член на борда на BMW отговарящ за развойната активност.

Новият тестов център освен дава опция за изпитване и по-нататъшно развиване на софтуерни нововъведения, само че също по този начин е образец за това по какъв начин най-високите стандарти за запазване на околната среда и резистентност са били поредно интегрирани в концепцията и осъществяването. По време на проектирането и построяването на полигона, BMW работи в тясно съдействие със профилирания екологичен мониторинг на строителството.

„ Превръщането на подвижността в електрическа, цифрова и устойчива се простира оттатък колите на BMW Group. Ние преглеждаме цялата верига на цената, в това число нашите лични местоположения. Заедно с нашите сътрудници успяхме да развием някогашен лекомислен рудник тук, в Соколов, в съвременен и ефикасен тестов полигон и да създадем нови, атрактивни работни места “, сподели Илка Хорстмайер, член на борда на BMW отговарящ за човешки запаси и недвижими парцели. „ Центърът за развиване на бъдещата подвижност и неговата инфраструктура за зареждане разчитат на 100% зелено електричество от възобновими енергийни източници. Това е още една стъпка към декарбонизацията на нашите местоположения в международен мащаб. “

В допълнение към потреблението на зелено електричество, обектът е оборудван с новаторска система за ръководство на водата, която систематично събира дъждовна вода и я употребява за напояване на трасетата. Защитата и популяризирането на локалното биоразнообразие също са взети поради по време на процеса на обмисляне: системи за надзор на земноводните са конфигурирани в целия обект, с цел да се подсигурява безвредното прекосяване на животните през полигона. 2,2 милиона кубически метра почва, изкопана преди този момент от околните мини, са употребявани за построяването на обекта. По този метод плошта на някогашните мини е рециклирана за бъдещо софтуерно развиване.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР