Най-големият производител на мобилни процесори MediaTek пуска нов флагмански чипсет

...
Най-големият производител на мобилни процесори MediaTek пуска нов флагмански чипсет
Коментари Харесай

Защо смартфоните, базирани на процесорите Mediatek Dimensity 9300, не са за предпочитане?

Най-големият производител на мобилни процесори MediaTek пуска нов флагмански чипсет за смарт телефони всяка година и компанията към този момент се чака да показа Dimensity 9300 през четвъртото тримесечие на 2023 година Изглежда обаче, че този авангарден чип може да има и нараснало разпръскване на топлота, което ще му попречи да разкрие цялостния си капацитет.

Защо да заобикаляме чипа Mediatek Dimensity 9300?

В публикацията за Android Headlines, опитният пропагандатор на информация Evan Blass съобщи, че Dimensity 9300 е „ безусловно прекомерно парещ, с цел да работи на оповестените честоти “.

Blass твърди, че казусът се дължи на еклектичния дизайн на чипсета. Смята се, че чипът ще има четири тежки Cortex-X4 ядра и четири междинни Cortex-A720 ядра. Тази съществена настройка на ядрата би била по-подходяща за преносим компютър, в сравнение с за смарт телефон.

Как да се избегне казуса?

Лийкърът допуска, че с цел да избегне проблеми, MediaTek може или да забави скоростта на чипа, с цел да поддържа нещата хладни, или да предложи на клиентите различни чипове. Разбира се, последният метод няма да удовлетвори доста марки, които желаят напълно нов флагмански чипсет.

MediaTek може също да работи с сътрудници за фина конфигурация на продуктивността, в случай че Dimensity 9300 работи по-горещо от нормално. Това няма да е първият път, когато виждаме OEM производители да настройват софтуера, имайки поради времето за работа на батерията и/или нагряването.

Какви практики за справяне употребяват другите производители?

Например, OPPO нормално употребява в своите флагмански телефони по-скромни честоти по дифолт, спрямо телефоните на съперниците. По-радикален метод видяхме и от OnePlus, защото OnePlus 9 Pro потисна необятен набор от известни стратегии по дифолт. На тези приложения беше позволено да работят единствено с дребните процесорни ядра, до момента в който на по-малко известните стратегии и приложения беше позволено да работят на по-големи процесорни ядра. Прегряването обаче към момента ще продължи да бъде проблем в режим на продуктивност или с обособени приложения.

Чиповете на MediaTek реализираха забележителен прогрес през последните няколко години и са единствената действителна опция на серията Snapdragon на Qualcomm в сегмента на Android-смартфоните от висок клас. През 2020 година Mediatek изпревари Qualcomm и стана най-големият производител на мобилни процесори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР