Най-големият проблем на София е липсата на амбиция. Примиряваме се,

...
Най-големият проблем на София е липсата на амбиция. Примиряваме се,
Коментари Харесай

Васил Терзиев с 5 въпроса към Фандъкова, бюджетът й бил мързелив

Най-големият проблем на София е неналичието на упоритост. Примиряваме се, че е обикновено да вървим постепенно, а в действителност имаме капацитет да спринтираме. Стига към този момент с: „ но, то постоянно е било по този начин “! Стига бюджет, който би трябвало да “мине ” на публично разискване без описанието на дейностите в него да са ясни.

Това написа във Facebook претендентът за кмет на София от ПП-ДБ-СС Васил Терзиев. И насочи няколко въпроса към сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова, които явно той счита за значими. Но като претендент за този висок пост не дава отговор на въпросите, които столичани му задават.

" Имам доста въпроси към мързеливия бюджет на Фандъкова. Някои от тях:

1. Защо регион “Надежда ” получава 2,8 млн. лв., а “Оборище ” - 100 000 лв. за финансови разноски, за детски и спортни площадки? Защо шест региона, ръководени от кметове от ГЕРБ, получават 70% от всички 15,8 млн. лева планувани по това перо?

2. Как ще спасим парковете в София? С оферти бюджет общината ще продаде парцели за 70 млн. лева, а ще купи единствено за 5 млн. лева

3. Защо за нова детска градина с 12 групи в “Младост ” са заложени 380 000 лева, а за друга - в “Надежда ”, са планувани 2 500 000 лева за 6 групи?

4. Защо за 2023 година са заложени 3 пъти повече доходи от продажби на парцели за съвсем 75 млн. лева и тези пари не се насочват към придобиване на терени за обществени потребности?

5. Още какъв брой години ще изминат преди да бъдат приключени бул. “Тодор Каблешков ”, бул. “Копенхаген ” и “Източната дъга ”?

Днес е общественото разискване на въпросния план. Задайте вашите неуместни въпроси от 14:00 часа в зала 5 на “Московска ” 33. Отидете и питайте. Защото в действителност огромният въпрос е след общо 22,096 милиарда изхарчени от 2010 година до през днешния ден в каква София живеем в този момент? "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР