Най-големият немски автоклуб ADAC предупреждава, че кемперите могат бързо да

...
Най-големият немски автоклуб ADAC предупреждава, че кемперите могат бързо да
Коментари Харесай

С кемпера на път - по-добре избягвайте претоварването

Най-големият немски автоклуб ADAC предизвестява, че кемперите могат бързо да се претоварят и оптимално допустимото общо тегло може да бъде надвишено. Това води до голям брой проблеми и рискове. Претоварените кемпери са по-трудни за маневриране и ръководство, изключително при спешни обстановки или при прекъсване, а това усилва риска от произшествия.

Претоварен кемпер може да има проблеми с поддържането на скоростта или изкачването на наклони. В допълнение към по-натоварената работа на мотора, спирачната дарба също може да бъде понижена. Освен това би трябвало да се чака нараснало изхабяване на съставените елементи на автомобила.

Претоварването може да сътвори излишно напрежение върху гумите. Последствията са нараснало изхабяване, по-висок риск от пръсване, изключително при по-дълги пътувания или при високи скорости, и нараснал разход на гориво.

Когато претрупаният кемпер, надвишава оптимално допустимото тегло, несъмнено от производителя, може да се аргументи щета на структурата на автомобила, изключително на окачването, шасито и рамата. Прекомерното натоварване излага транспортното средство на риск от напукване, деформиране или други структурни проблеми, които засягат сигурността на транспортното средство.

Претоварените кемпери нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата и рестриктивните мерки за тегло, които се ползват в доста страни. Полицейските инспекции може да доведат до санкции и транспортното средство може да бъде спряно от придвижване, до момента в който претоварването не бъде отстранено. Поради това е извънредно значимо домовете на колела да не се претрупват и да се съблюдава допустимото общо тегло и разпределението на тежестта в автомобила.

ADAC предлага да претеглите кемпера си преди пътешестване и да се уверите, че тежестта е в допустимите граници. Говорейки за тежестта - разноските за пътни такси също се усилват с тежестта на транспортното средство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР