Най-големият медицински център в Израел – Шеба и много медицински

...
Най-големият медицински център в Израел – Шеба и много медицински
Коментари Харесай

Лекарите в Израел: Лекуваме всички, хората от ЛГБТ общността също са наши пациенти

Най-големият медицински център в Израел – Шеба и доста медицински служащи от лечебни заведения в цялата страна се оповестиха против апелите на някои политици – представители на религиозния ционизъм, да бъде признат закон, който да разреши дискриминирането на хората от ЛГБТ общността в лечебните заведения и на работните места, съобщи Асошиейтед прес.

Медицински център Шеба пусна видео в Instagram на медици от цялата страна, в което те декларират „ Ние лекуваме всички “.

Подобни изказвания бяха направени от лекари и админи в медицински център Рамбам в Хайфа и болница Барзилай в Ашкелон.

Реакцията на медицинските служащи е част от необятна социална опозиция против голям брой забележки, отправени от политици, изповядващи  религиозния ционизъм, които се афишират за правна дискриминация против ЛГБТ общността.

Новото съдружно държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху би трябвало да постави клетва в четвъртък. По-рано тази седмица обаче двама съдружници на Нетаняху от Ултранационалистическата партия - Религиозен ционизъм обявиха, че тяхната секта се стреми да промени антидискриминационния закон по метод, който би разрешил на бизнеса и лекарите да отхвърлят услуги на хора от ЛГБТ общността, основавайки се на своите религиозни убеждения.

Според една от тях - депутатката Орит Щрук, нейната партия търси смяна в антидискриминационния закон на страната, която ще включва разрешаване на религиозните снабдители на здравни услуги да отхвърлят да лекуват ЛГБТ пациенти, „ стига да има задоволително други лекари, които да дават грижи “. Това бе мотив Нетаняху да изрази остро противоречие с казаното от депутатката и да увери, че няма да има ограничение на правата на ЛГБТ при новото държавно управление.

Освен медиците, които обявиха, че половата ориентировка на пациентите им няма значение за тях, няколко израелски компании оповестиха, че изрично не одобряват дискриминирането по сексуален симптом. Сред тях са Bank Discount, третата по величина банка в Израел, която съобщи, че ще обслужва клиенти и компании, които са безусловно толерантни към личния състав и сътрудниците си, както и Wiz – огромна компания за киберсигурност, която удостовери, че ще изисква от фирмите, ползващи нейните услуги, да се ангажират да не дискриминират своите клиенти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР