Най-големият фестивал за рекламни постижения в България - ФАРА, приключи

...
Най-големият фестивал за рекламни постижения в България - ФАРА, приключи
Коментари Харесай

Пътят на развитие на най-големия рекламен фестивал в България

Най-големият фестивал за рекламни достижения в България - ФАРА, завърши тазгодишното си издание и означи следващ триумф с висок интерес от страна на рекламодатели и рекламисти. 

ФАРА - фестивалът на най-смелите и изобретателни рекламни формати и местни акции, затвърждава достиженията на информационната промишленост в България към този момент съвсем две десетилетия, показват уредниците.

Всяка година ФАРА се трансформира, с цел да може да отговори на последните трендове на пазара, по този начин както се видоизменя пред очите ни и рекламният отрасъл.  

Българската асоциация на информационните организации (БАКА) събра информация и обстоятелства за дългия път, който фестивалът е минал през годините, под заглавието " Хрониките на ФАРА ". 

Ето какъв бе пътят на събитието от началото му, до през днешния ден: 

2000 година –  „ Първи народен фестивал на рекламата за премиите на АРА – България “ си слага за цел да направи обзор на достиженията в българската реклама през 90-те години на предишния век.

Всички реклами, участващи в състезанието, са показани на галерия в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ”, а церемонията по връчването на премиите се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. За да може церемонията да се предава непосредствено по Националната телевизия, уредниците от Асоциацията на рекламните организации (АРА) упорстват фестивалът да бъде приет за културно събитие от общонационално значение - тогава съгласно Закона за радиото и малкия екран отпада условието рекламата в Българска национална телевизия да не бъде повече от четири минути на час. Националният съвет за радио и телевизия обаче не дава единодушието си.

Агенция S Team Bates Saatchi&Saatchi е оповестена за „ Агенция на 90-те “, а рекламният видео клип на Supradyn®, направен от организация Суинг, печели първата в историята на Фестивала златна премия.

Продължава на страници 2, 3 и 4.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР