Най-големият до неотдавна търговец на дребно с детски играчки в

...
Най-големият до неотдавна търговец на дребно с детски играчки в
Коментари Харесай

Най-големият доскоро търговец на играчки в САЩ поиска защита от кредитори

Най-големият до наскоро търговец на дребно с детски играчки в Съединени американски щати Toys " R " Us Inc. изключително известен измежду родените в края на 40-те години, е изискал отбрана от кредитори. Причина за това е огромната му задлъжнялост и мощната конкуренция от онлайн магазините, оповестява " Блумбърг ".

Това е следващият потрес за търговците в действителния бранш, притиснати от конкуренцията на онлайн търговците, които гравитират към " Амазон ", който на процедура революционизира потребителските привички. Това стана с помощта на ниските цени и опцията за доставка до всяка точка на света.

Над 10 огромни търговци на дребно в Съединени американски щати желаеха отбрана от кредитори тази година, измежду които Payless Inc., Gymboree Corp. и Perfumania Holdings Inc. В проекта им за преструктуриране влиза да затворят зле представящите се магазини и да наблегнат на онлайн продажбите.

Това се отразява и на моловете. Агенцията показва, че евентуално за към 10% от площите си ще би трябвало да търсят нови наематели през идните години, което значи и да понижат наемите.
Затрудненото състояние на търговеца ще се отрази и на производителите на играчки главно в Китай. Около 38% от приходите на компанията идват от пазарите оттатък океана. " Това значи дълготрайна загуба за цялата промишленост ", разяснява началник на основаната в Хонконг Lung Cheong Group, която е снабдител на друга верига.Търговецът заявява задължения и активи за по 1 милиарда $. Засега не се афишират проекти за затваряне на магазини.
Компанията прави опит дружно с кредиторите си да разсрочи дълг за 5 милиарда $.

След като се появила информация за желанието на търговеца да изиска отбрана от кредитори някои от доставчиците му отсрочили осъществяването на някои поръчки поради опасението, че няма да си получат парите в точния момент.

Канадското отделение счита на собствен ред да изиска отбрана от кредитори пред съда в Онтарио. Извън Съединени американски щати и Канада търговецът има 255 магазина и джойнт венчъри, главно в Азия, не са обект на поисканата отбрана от кредитори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР