Най-големият български телеком по приходи Веваком вече е част от

...
Най-големият български телеком по приходи Веваком вече е част от
Коментари Харесай

Виваком вече е част от Юнайтед груп

Най-големият български телеком по доходи " Веваком " към този момент е част от водещия за Югоизточна Европа достачвик на телекомуникационни и медийн услуги " Юнайтед груп ", оповестиха от сдружението в петък. Цената на договорката и бъдещи вложения и проекти на новия притежател не се показват, само че съгласно неофициална информация цената на придобивката е 1.2 милиарда евро.

Сделката бе контрактувана през месец ноември 2019 година, през април 2020 година бе утвърдена от Европейската комисия, а придобиването на " Виваком " е финализирано на 31 юли 2020 година

От " Юнайтед груп " показват, че това е значима стъпка в тактиката за разгръщане на групата след пазаруването на хърватския телеком TELE 2 по-рано тази година, както и идното завършване на договорката за гръцкия тв и интернет снабдител Forthnet.

Купувачът на " Виваком " декларира, че вижда своето наличие в България като опция посредством обединените старания на двете компании да даде своя принос за развиването на телеком промишлеността в страната. Това ще стане допустимо посредством идни вложения в развиване на капацитета на хората, технологиите и инфраструктурата, добавя се в известието, само че не се конкретизира размер на вложенията..

" За " Виваком " влизането в фамилията на " Юнайтед груп " е голяма опция да надгради постигнатите досега отлични резултати на българския пазар ", разяснява Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на българския телеком. Според него " в този момент е верният миг да създадем идната крачка " и " да развием телеком услугите в България на последващо равнище ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР