Най-големите предимства на разтягането са правилното подреждане на костите и

...
Най-големите предимства на разтягането са правилното подреждане на костите и
Коментари Харесай

Какви са ползите от стречинга?


Най-големите преимущества на разтягането са вярното нареждане на костите и ставите, подсилване на съединителните тъкани и други Според изследване значимо преимущество на стречинг упражненията е, че с течение на времето поради разтягането, се усъвършенства притокът на кръв към мускулите.

Разтягане или стречинг съставлява разгръщане на мускулните снопове и нишки. По време на подготовка, мускулите са натоварени и структурата на мускулните нишки се унищожава от голям брой микро разкъсвания.

Провеждани са доста проучвания, с цел да се разбере по какъв начин се усъвършенства тялото вследствие на упражненията. След 35-годишно изследване се откриват факторите, които подкрепят тялото да се възвърне след физическо напрежение. Това са: времето на приемане на хранителни субстанции, т.е протеини, типът извършения, масажът, сънят, ниската доза креатин и разтягането.

Атлетите са пробвали доста неща, с цел да ускорят времето на възобновяване след упражненията. В това число влизат криотерапия, масаж, компресияя, потапяне в ледена вода, разпъване, противовъзпалителни средства и електростимулация.

Тези интервенции са ориентирани към понижаване на млечната киселина, възпалителните маркери и други молекули, които се натрупват след физическо натоварване.

Когато се упражняваме, тялото ни се приспособява към този стрес, като трансформира мускулната конструкция , метаболизъм и физиология.

Има голямо многообразие от извършения за разпъване, които натоварват главните мускули на краката, гърба, гърдите и рамената. Благодарение на тях, се усъвършенстват енергийните равнища , понижава се рискът от пострадване, усилва се издържливостта и гъвкавостта е по-голяма.

Свързани публикации.. Колоездене и стречинг усъвършенстват паметта 0 Ежедневната подготовка удължава живота с 5 години 0 Движения за разпъване след под напрежение ден 0

Проучвания демонстрират също, че статичното разпъване преди подготовка или съревнование, води до понижаване на силата по-късно. Но това са доста характерни условия, които не се отнасят до множеството хора, разясняват специалисти.

Когато вършиме извършения за намаляване и възстановяване на настроението, статичното разпъване е от огромна изгода. Те ще оказват помощ за подсилване на мускулите и тъканите и резултатите ще бъдат дълготрайни.

Разтягането е целесъобразно да се прави 2-3 пъти седмично, а през останалите дни да се практикува йога , пилатес или разходка в парка.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР