Най-големите български учени в историческата наука, интелектуалци, общественици и политици

...
Най-големите български учени в историческата наука, интелектуалци, общественици и политици
Коментари Харесай

Книга събра истини за Жан Виденов

 06-1a Най-големите български учени в историческата просвета, интелектуалци, общественици и политици се събраха за премиерата на книгата “В държавното управление на Жан Виденов ”. Тя е част от дневника на акад. Илчо Димитров – по това време министър на образованието, науката и технологиите (от 5 януари 1995 до 4 март 1997 г.). Уникалният дневник на огромния български академик и политик е възложен на издателство “Захарий Стоянов ” от неговия наследник член кор. проф. Иван Илчев, някогашен ректор на Софийския университет.

“Това е дневник със солидна основа за оценката на държавното управление, белязало прехода ”, сподели пред аудиторията акад. Васил Гюзелев, един от най-близките другари на починалия акад. Илчо Димитров. Спомени за него описаха други негови близки другари като акад. Благовест Сендов, акад. Георги Марков, проф. Искра Баева.

“Годините от 1995-1997 са най-важните от прехода и това, че към момента се спори по тях, демонстрира смисъла им ”, съобщи проф. Баева.

Книгата за времето на Жан Виденов е 1000 печатни страници. По размер това са в действителност 4 от годишниците, в които са дневниците – общо те са 32, изясни проф. Илчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР