Най гадните неща, които се смятат за деликатеси по света. Знаете

...
Най гадните неща, които се смятат за деликатеси по света. Знаете
Коментари Харесай

Деликатеси, които ще се замислите дали да опитате

Най гадните неща, които се считат за деликатеси по света. Знаете ли, че в Швеция има Музей на Гадната храна? Концепцията на Музея на гадната храна в шведския град Малмьо е, че има доста храни, които са вкусни по принцип, само че други са предизвикателство, за което се изисква добър корем. Не инцидентно още на входа на посетителите са предоставяни торбички за повръщане. Вие преценете какви гадости се излагат там.  Вдъхновени от концепцията на този Музей, през днешния ден ще ви представим едни от най-странните и неприятни храни, които в другите елементи на света се считат за деликатес.
Червеи и гъсеници
Тези дребни и неприятни за множеството от нас твари  са богат протеинов източник. Не инцидентно от ден на ден хора се оказва, че ги употребяват като свежа добавка към ястията си.Червите се считат за деликатес на някои места в света, като да вземем за пример в Мексико. Според осведомени с тяхната просвета, в дълбоката провинция на страната нямало нищо по-обичано от тако или чили кон карне с пресни червейчета. В Азия ги обичат гриловани, като най-предпочитани са кокосовите гъсеници.
Пудинг от кръв
В Азия са фенове и на невероятен пудинг, който се прави от прясна патешка или свинска кръв. Украсата от свежи чевеи също е желана.
Плъхове
Ако попаднете в Малави или Камбоджа не трябва да ви изненадва в случай че срещнете момче набучило на прът няколко огромни плъха с четина и дълги опашки. Не ги носи като трофей – предлага ги на изгладнелите си сънародници. Африканците с изключение на варени, обичат плъховете и на дървени въглища.
 Европейски Съюз утвърди първите ядливи инсекти Европейски Съюз утвърди първите ядливи инсекти
Изсушен жълт брашнен червей към този момент може да се продава в 27-членния блок, след решение на държавните управления на Европейски Съюз и оценка на сигурността н...
Балут – живото яйце
Едва ли може да си визиите да ядете варено яйце, в което обаче има зародиш на малко пиленце. В Камбоджа обаче това е на изключително респект, като се счита, че по този начин наречения балут е източник на мощни хранителни субстанции и полова мощност. На каква възраст ще е пиленцето е въпрос на районни усети, само че наложително то би трябвало да има развити човка, перушина и нокти. В някои азиатски селища балутът се употребява като лек за махмурлук.
Сирене с ларви
Това е европейски специалитет. Приготвят го в Сардиния. Нарича се касу марцу. Към сирене Пекорино особено се прибавят ларви на мухата Piophila casei, които форсират ферментацията. Деликатесът може да се откри на черния пазар, тъй като е разгласен за рисков за здравето и легалната му продажба е неразрешена. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР