Най-добрият протеин за отслабване е този, който при вас ще

...
Най-добрият протеин за отслабване е този, който при вас ще
Коментари Харесай

Най-добрият протеин за отслабване

Най-добрият протеин за намаляване е този, който при вас ще работи и ще докара до мечтаната загуба на килограми.

Протеиновите прахове са тип хранителна добавка, приготвена от добиване на протеини от разнообразни хранителни източници. Този протеин се преработва в прахуляк, който можете да смесвате с течности, с цел да извършите шейк или смути.

Те могат да създадат повече от това да изградят мускули, протеина също може да ви помогне да отслабнете.

Като комфортен и апетитен метод да увеличите приема на протеини, тези прахове оферират доста изгоди за отслабването – като надзор на апетита.

1. Суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин е може би най-популярният протеин на прахуляк през днешния ден.

Суроватката е един от двата млечни протеина – другият е казеин.

Тъй като тялото ви елементарно усвоява и абсорбира суроватъчния протеин, той постоянно се приема след подготовка за създаване и възобновяване на мускулите.

Докато доста изследвания поддържат стандартната приложимост на суроватъчния протеин за създаване на мускули, доста други допускат, че той може да подкрепи отслабването. ( 1 ) ( 2 )

Optimum nutrition 100% whey gold standard съдържа 24 грама суроватъчен протеин на лъжица (30 грама) и може да подкрепи както натрупването на мускули, по този начин и загубата на мазнини.

Преглед на девет изследвания откри, че хората с наднормено тегло или затлъстяване, които одобряват добавки със суроватъчен протеин, губят повече тегло и натрупват повече мускулна маса от тези, които не го вършат. ( 3 )

Други изгоди за здравето са усъвършенствания в кръвното налягане, контрола на кръвната захар и равнищата на холестерола.

Ползите за загуба на килограми произтичат основно от способността на суроватъчния протеин да понижава апетита, което ви кара да се чувствате по-сити през целия ден. ( 4 ) ( 5 )

2. Соев протеин

Соевият протеин е един от дребното растителни протеини, които съдържат всичките девет незаменими аминокиселини, нужни за човешкото здраве.

Като подобен, това е първокачествен източник на протеин, който е най-хубавия протеин за намаляване за веганите или тези, които не могат да понасят млечните протеини.

Доказано е, че има резултат върху апетита.

В едно изследване мъжете получават пица един час след консумация на суроватъчен, соев или яйчен протеин. ( 6 )

Въпреки че суроватъчният протеин е обвързван с най-голямо понижаване на апетита, соята е по-ефективна от протеина от яйчен белтък за понижаване на апетита и понижаване на броя на употребяваните калории.

Доказано е също, че соевият протеин е от изгода за дамите.

Едно рандомизирано изследване демонстрира резултата от приема на 20 грама соева или казеинова протеинова напитка от дами след менопауза в продължение на три месеца. ( 7 )

Тези, които употребяват соя, губят повече мазнини в корема от тези, които пият казеин, макар че разликите не са обилни. ( 8 )

По същия метод, друго изследване както при мъже, по този начин и при дами откри, че соевият протеин е съпоставим с други типове протеини за намаляване, когато се употребява като част от стратегия за заменяне на нискокалорични храни. ( 9 ).

3. Казеинов протеин

Казеиновият протеин, другият млечен протеин, се усвоява доста по-бавно от суроватъчния, само че споделя доста от свойствата му за намаляване.

Казеиновият протеин образува извара, когато е изложен на стомашни киселини. Това значи, че на тялото ви му лишава доста време – нормално 6-7 часа – с цел да го усвои и усвои.

Въпреки това, бавната скорост на асимилиране на казеина може да ви помогне да ядете по-малко посредством понижаване на апетита. ( 10 )

В едно изследване при 32 мъже са консумирали или въглехидратна напитка, или казеин, суроватъчен, яйчен или грахов протеин 30 минути преди да ядат неограничена храна. Изследователите видяха, че казеинът има най-голямо въздействие върху ситостта и води до минимум употребявани калории. ( 11 )

Въпреки това, не всички изследвания са на едно мнение.

В друго изследване хората, които употребяват суроватъчен протеин 90 минути преди вечеря на шведска маса, имат понижен вкус и ядат по-малко калории от тези, които употребяват казеин. ( 5 )

Тези резултати допускат, че казеинът може да бъде по-добър от суроватъчния протеин единствено когато се приема 30 вместо 90 минути преди хранене. Необходими са обаче повече проучвания, с цел да се сравни казеин със суроватка и други протеинови прахове.

Казеинът също е превъзходен източник на калций.

Например, този казеинов протеин Optimum – Nutrition Gold Standard 100% Casein – съдържа 60% от дневната ви стойност за калций на лъжица (34 грама).

Няколко други изследвания свързват по-високия банкет на калций с по-ниското телесно тегло, макар че този резултат към момента не е следен в рандомизирани следени изследвания – златният стандарт за научни доказателства. ( 12 ) ( 13 ) ( 14 ) ( 15 )

4. Яйчен протеин

Ако не харесвате или не понасяте млечните протеини, протеинът от яйчен белтък е добра опция.

Докато главните хранителни субстанции на яйцата се намират в жълтъка, яйчния протеин се прави единствено от белтъци – както подсказва името. ( 14 )

Създава се посредством преправка на обезводнени белтъци от пилешко яйце на прахуляк.

Протеинови артикули от яйчен белтък – като този NOW Sports Nutrition – Egg White Protein — минават през развой, наименуван пастьоризация.

Това предотвратява салмонела и инактивира протеина, наименуван авидин, който се свързва с витамин B биотин и попречва усвояването му. ( 15 )

Въздействието на протеина от яйчен белтък за намаление на апетита не е толкоз мощно, колкото това на суроватката или казеина – само че проучванията въпреки всичко демонстрират, че може да ви помогне да ядете по-малко калории, подпомагайки напъните ви за намаляване. ( 16 )

5. Грахов протеин

Подобно на соевия протеин, граховият протеин съдържа всичките девет незаменими аминокиселини, което го прави пълностоен протеин.

Въпреки това, съставът на граховия протеин не е съпоставим с протеиновите прахове въз основата на млечни артикули, защото е с ниско наличие на някои незаменими аминокиселини.

Граховият протеин е хипоалергичен, което го прави безвреден избор за тези с нетърпимост или алергии към мляко, соя или яйца.

Нещо повече, граховият протеин на прахуляк е добра опция на растителна основа на протеините на млечна основа за намаляване.

В едно изследване, изследващо протеина и ситостта, мъжете употребяват 20 грама въглехидратна напитка или казеин, суроватъчен, грахов или яйчен протеин 30 минути преди хранене, на второ място след казеина е граховият протеин. Той демонстрира мощен резултат върху понижаването на апетита, което води до това, че участниците употребяват по-малко калории като цяло. ( 11 )

Граховият протеин няма усет на натрошен грах, само че има чудноват усет, който някои хора може да не харесват.

в случай че казусът е подобен, оферират се грахови протеини на прахуляк с усет на шоколад, които са доста по-вкусни.

Протеиновите прахове са единствено едно от средствата за намаляване

Когато става въпрос за намаляване, основаването на калориен недостиг е най-важното.

Калориен недостиг поражда, когато консумирате по-малко калории, в сравнение с изразходвате. Можете да постигнете това, като ядете по-малко калории, изгаряйки повече калории чрез тренировки или композиция от двете. ( 17 )

След като установите калориен недостиг, има някои преимущества за увеличение на приема на протеини, което протеиновите прахове могат да ви оказват помощ да извършите.

Увеличаването на приема на протеин ви оказва помощ да отслабнете посредством:

  • Увеличаване на възприятието за задоволеност: Протеинът ви оказва помощ да останете сити по-дълго, което може да ви накара да ядете по-малко и да отслабнете. ( 18 )
  • Засилване на метаболизма:  В съпоставяне с въглехидратите или мазнините, протеинът изисква най-вече калории по време на храносмилането и усвояването. Следователно, увеличението на приема на протеини може да усили изгарянето на калории. ( 19 )
  • Поддържане на мускулна маса:  Когато отслабвате, вие също сте склонни да губите мазнини и мускули. Консумирането на съответен протеин — дружно със силовите тренировки — може да ви помогне да поддържате мускулите и да изгаряте мазнини. ( 20 )

Протеиновите прахове сами по себе си няма да ви оказват помощ да отслабнете. Те единствено улесняват диетата, като управляват глада ви.

Най-добрият протеин за намаляване ТОП 3 съответни опаковки

Ако отидете в Гугъл и въведете „ най-хубавите протеинови прахове за намаляване “, бързо ще откриете, че на пазара има стотици, в случай че не и хиляди разнообразни артикули.

Този лист е изработен съгласно няколко основни критерия, като качеството на съставките, употребявани във формулите, усета и цялостния резултат на всеки прахуляк.

Разгледайте ги по-долу и изберете продукта, който най-добре дава отговор на вашите потребности.

1. Huge Whey Protein

Тази комплицирана формула от суроватъчен протеин съдържа 23 до 25,5 грама пълноценни протеини, дружно с добавена доза от 5 грама аминокиселини с разклонена верига, с цел да ви помогне да се чувствате сити по-дълго и да изгаряте мазнини през целия ден.

Със единствено 2 грама мазнини и без добавени захари, една порция Huge Whey съдържа единствено 120 калории. И въпреки всичко, макар постната си формула, той е напряко апетитен.

2. Gold Standard 100% Whey от Optimum Nutrition

Когато вземете една порция Gold Standard 100% Whey протеин на прахуляк, ще се възползвате от над 20 грама пълноценни протеини и спомагателни 5,5 грама аминокиселини с разклонена верига. Това го прави отличен артикул за стимулиране на загуба на тегло.

3. ALLMAX Isoflex

Този протеинов прахуляк съдържа големи 27 грама протеин без нито един грам мазнини или захар. Освен това е изцяло без соя и без глутен, което го прави отличен избор за спортисти с хранителни алергии. Isoflex също се предлага в необятна гама от вкусни усети, в това число банан, шоколад, бисквитки и сметана и ягода.

Как да употребявате протеин на прахуляк за намаляване?

Въпреки че няма дефинитивно предписание за това по какъв начин да приемате протеин на прахуляк, предлагаме да консумирате една или две лъжици всеки ден със закуска или след подготовка.

Времето няма значение, защото тялото ви употребява протеин през целия ден, само че множеството спортисти обичат да следват непоколебим график, с цел да подсигуряват, че получават верните дози.

Безопасен ли е протеина за намаляване?

Да, протеинът на прахуляк може да бъде потребен инструмент за намаляване.

Протеинът на прахуляк е нискокалорична добавка с високо наличие на протеини, която може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго, което води до загуба на тегло.

Той също е главен макронутриент, нужен за създаване и поддържане на мускулна маса, значим за отслабването. Колкото повече извършения правите и спазвате здравословна диета, толкоз по-ефективно ще бъде.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР