Най-добрият пойнт гард в НБА Крис Пол напуска Лос Анджелис

...
Най-добрият пойнт гард в НБА Крис Пол напуска Лос Анджелис
Коментари Харесай

Крис Пол напуска "ЛА Клипърс", за да се събере с Джеймс Хардън в "Хюстън"

Най-добрият пойнт гард в НБА Крис Пол напуща " Лос Анджелис клипърс " и ще премине в " Хюстън рокетс ". Това разгласи водещият публицист в лигата Адриан Войнаровски от The Vertical, като се базира на източници от управлението на НБА.

В подмяна отборът от Ей Ей ще получи гардовете Патрик Бевърли и Лу Уилямс, крилото Самуел Декер и първия избор на " ракетите " в драфта през 2018 година Бевърли и Декер потвърдиха, че минават в " Клипърс " посредством изявления в формалните си профили в " Туитър ".

Пол имаше алтернатива в договора си, която му позволяваше се откаже от последната година от сегашния си контракт и да стане безграничен свободен сътрудник след 1 юли. Той обаче се е съгласил да извърши последния сезон от договора, който ще му донесе 24.2 млн. $, с цел да може договорката сред двата тима да се реализира.

32-годишният плеймейкър на процедура се отхвърля от над седем милиона, с цел да има по-голям късмет да завоюва първия си шампионски пръстен. Той ще стане свободен сътрудник през лятото на 2018 година, когато ще може да подпише оптимален контракт за пет години на стойност 205 млн. $.

Преминаването на Пол в " Хюстън " слага огромният въпрос дали той ще може да играе сполучливо с огромната звезда на " ракетите " Джеймс Хардън. И двамата обичат да имат топката съвсем от самото начало и да управляват играта. Другият проблем, който може да възникне, е, че Пол в никакъв случай не е играл в толкоз високо движение, каквото постанова старши треньорът на " Хюстън " Майк Д`Антъни.

Пол изигра шест сезона с екипа на " Клипърс ", откакто изкара първите си шест години в НБА с " Ню Орлиънс пеликанс ". Той има 834 мача в лигата, в които се регистрира със междинни индикатори от 18.4 точки, 9.9 асистенции, 4.4 битки и 2.3 откраднати топки.

Гардът записа девет участия в плейофите с 21.4 точки, 9.4 асистенции, 4.7 битки и 2.2 откраднати топки приблизително на мач. Той обаче по този начин освен не стигна до опция да се бори за купата, а нито един път неговите тимове даже не се класираха за край в Западната конференция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР