Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели в обширно интервю за

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели в обширно интервю за
Коментари Харесай

Гришо: Станах егоист, но това ми помага да постигам успехи

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров показа в обстойно изявление за " Sportsnet ", че е направил промени и в живота си отвън тениса, като е станал “по-егоистичен ”, с цел да може да се концентрира главно върху тренировките, само че и да възнамерява всекидневието си по този начин, че да му остане и свободно време.

" Пристигнах през вчерашния ден в Монреал и първата ми работа беше да стартира да се разхождам, с цел да намеря забавните места в града. Харесват ми някои забавни улици, харесват ми някои писти, когато съм на тях, детето в мен се разсънва. Миналата година в Торонто всичко се промени за мен и започнах да ходя нагоре.

Помня, че всичко се промени още в първия мач, когато трябваше да избавям мач-бол и просто нищо не ми се получаваше. Борех се със себе си, мъчно ми беше да намеря верния метод да играя тенис, почтено казано. Но оттова стигнах четвъртфиналите и започнах да намирам верния метод освен към мачовете, само че и към тренировките, към престоите във фитнес залата.

Мисля, че прибавянето на Дани Валвердe към екипа ми ме изкачи на идващото равнище. От самото начало той имаше явен проект по какъв начин да упражняваме, какъв брой да упражняваме и какво тъкмо да вършим в заниманията, а в това време разпределяше дилемите ми по този начин, че да ми остане и място за самия мен. Това ми е доста значимо.

Първите шест месеца от годината бяха тежки, само че в това време и доста приятни, привикнах да се боря на корта във всеки мач, за всяка точка. И по този начин сме тук в този момент.

Станах по-егоистичен като човек, което ми беше мъчно първоначално, само че това ми оказва помощ и мисля, че е нужно, с цел да стигнеш там, където искаш. Направих промени в всекидневието си - тренировки, семейство, спонсори… не беше огромна смяна, само че дребните неща вършат огромна разлика.

За един състезател не е отрицателно да е лакомец, по този начин мисля. Затова се съсредоточвам единствено върху тениса, все едно ходя на работа и би трябвало да се абстрахирам от другите неща. А в днешно време има стотици странични неща, даже почитателите може да са разсейващи, въпреки че не е подобен казусът при мен. Но си споделям, че в този момент упражнявам и който желае да стигне до мен, би трябвало да изчака. Дани ми оказва помощ и в това, тъй като който желае нещо от мен, отива първо при него.

Миша е доста подъл противник, към този момент играх с него един път тази година, само че беше в зала, тъй че в този момент ще е изцяло друга ситуацията. Трябва да внимавам доста, той има доста добър сервис, играе атакуващо и доста постоянно излиза на мрежата.

Но пък аз обичам минаващите удари, само че несъмнено много сложен ще е този първи мач. Все отново обаче аз съм тук, с цел да се състезавам. Съперникът играе доста добър тенис и отстрани Анди Мъри на Australian Open, тъй че има убеденост в себе си ”, сподели Григор пред " Sportsnet ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР