Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се надява, че е дошъл

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се надява, че е дошъл
Коментари Харесай

Григор: Когато се отвори възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се надява, че е пристигнал неговият миг за пробив в Големия шлем на първия за годината шампионат - Откритото на Австралия в Мелбърн.

Световният номер 3 е в позицията на водач на групата от млади тенисисти, които са гладни да сложат края на превъзходството на така наречен " огромна четворка " в международния тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са спечелили цели 50 трофеи от Големия шлем от 2003 година насам, като безспорен рекордьор в това отношение е швейцарецът Федерер с неговите 19.

Преди година малко не доближи на Григор да стигне до желан край в Мелбърн против Роджър Федерер, само че отстъпи пред Надал след извънреден мач.

След жребия, който му дефинира за противници в първите два кръга квалификанти, той бе запитан дали е подготвен да завоюва първата си купа от Големия шлем.

“Когато се отвори сходна опция, би трябвало да си в положение да я сграбчиш ”, съобщи Григор.

“Зареден съм с огромна убеденост и чувствам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се усещат добре и остава всичко това да се придвижи на корта “, добави българинът.

Първият сериозен тест за Димитров евентуално ще бъде в лицето на австралиеца Ник Кирьос в четвъртия кръг. След като загуби от австралиеца в полуфиналите в Бризбейн, в този момент Григор е внимателен във връзка с този противник.

“Беше доста забавен дуел. Мислех, че държа нещата под надзор, само че след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете “, разяснява Димитров.

“Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и стартира да сервира необикновено. Правех всичко по силите си, с цел да влизаме в разигравания, само че нямаше доста такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страховит старт на годината за него и той един от кандидатите “, съобщи Григор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР