Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от турнира от сериите

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира в Дубай


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от шампионата от сериите АТР 500 в Дубай против 117-ия в главната скица Малек Жазири с 1:2 сета (6:4, 5:7, 4:6).

За целия мач българинът позволи общо 12 двойни неточности, което се оказа решаващо за изхода му. На 1/8-финалите пък Джазири, за който това е най-голямата победа в кариерата му, ще срещне холандеца Робин Хаасе, №43 в света.

Отново от трибуните се чуваха български гласове с познатите към този момент изречения " Давай, Гришо " и " Мачкай ", само че даже и те не съумяха да дадат сили на гения от хасково да пребори тунизиеца.

Димитров имаше късмет да пробие още във втория гейм, когато поведе с 40:0, само че 117-ият в света противник се избави. Постепенно Гришо откри своя темп и настрои първия си сервис. Развръзката настана в десетия гейм, когато Джазири съобщи сета след две следващи двойни неточности за наслада на българите по трибуните.

В седмия гейм на идната част българинът отрази точка за пробив, откакто направи две двойни неточности, само че взе подаването си за 4:3. В деветия гейм Димитров още веднъж се вкара в неприятности, като още веднъж записа общо три двойни. От 15:40 той взе подаването си с ас №11. И при идващото си подаване четвъртият в света позволи точки за пробив и при втората Джазири направи брейк, когато Гришо сбърка волето си. В идващия гейм Димитров стигна до точка за връщане на пробива, само че не съумя за доста малко да направи уинър, след което тунизиецът изравни частите.

В заключителния сет Григор имаше две следващи точки за пробив за 4:2, само че не съумя. В идващия гейм след двойна неточност на хасковлията се стигна до 0:40 и той беше продънен на нула. В деветия гейм Джазири стигна до два мачбол, само че Димитров ги отрази. След това тунизиецът сервираше за мача. Гришо имаше точка за рибрейк, само че не съумя. После африканецът стигна до мачбол и при ретура топката излезе в навън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР