Най-добрият лекар е този, който лекува със сърцето, затова ви

...
Най-добрият лекар е този, който лекува със сърцето, затова ви
Коментари Харесай

Деканът на МУ: Випуск 2022 г. ще бъде гордо олицетворение на медицинската общност

„ Най-добрият доктор е този, който лекува със сърцето, по тази причина ви поисквам да работите с състрадание, с непрекъснато предпочитание да помагате, с цел да пазите най-ценното, а точно живота на всеки един от нас “. Това съобщи деканът на Медицинския университет проф. доктор Димитър Буланов на гала по връчването на дипломите на випуск 2022, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Убеден съм, че доста от вас мечтаете за тази специалност от дребни, а в този момент мечтаете да станете сполучливи и търсени експерти. Състезавахте се между тях и най-много се състезавахте със себе си, с цел да може всяка една година да бъдете по-добри и успяхте. 107 са отличниците във вашия випуск, а двама са носителите на премията Златен Хипократ. Занапред обаче вашата премия ще бъде усмивката и благодарността на вашите пациенти “, съобщи още проф. Буланов. „ Убеден съм, че ще постигнете триумфи, сигурен съм, че където и да специализирате, учете и работите, ще помните, че България има потребност от вас. Сигурен съм, че ще извършите най-хубавият избор и ще бъдете гордо въплъщение на здравната общественост “, сподели още деканът.

„ Вие успяхте, сбъднахте една своя фантазия и в този момент е време да погледнете към идващия връх, който ще покорите “. Това съобщи и ректорът на Медицинския университет акад. проф. доктор Лъчезар Трайков. „ Демонстрирахте самодисциплина, преподредихте целите си и проявихте огромна непримиримост изключително по време на пандемията. Искрено се надявам вашият професионален път да бъде придружен от доста триумфи и да бъдете задоволен от постигнатото. Бъдете горделивост за обществото ни, пазете човешкото здраве. Убеден съм, че е имало дни, в които сте били изтощени, тези мемоари ще избледнеят, само че няма да се не помни протегнатата ръка, която ви е пособия през цялото това време. Стойте изправени до бурята и постоянно гледайте хората в очите. Това демонстрира, че имате мощен дух и че можете да казвате истината, колкото и неуместна да е тя. Колкото повече влизате в дебрите на медицината, толкоз по-трудно ще ви е да задавате въпроси, само че знайте, че единствено питащият научава и оказва помощ “, съобщи още акад. Лъчезар Трайков. „ В наше лице постоянно ще получавате поддръжка, а Медицинският университет постоянно ще остане с отворени порти за вас “, изясни още ректорът.

Президентът Румен Радев също участва на церемонията. „ Да създадеш доктор е същинска задача и тук МУ е неоспорим водач. Приех поканата да участвам през днешния ден воден от поклонение към всички вас, посветили живота си на една толкоз сложна специалност в най-трудната област на човешкото знание. Професия, в чийто пиедестал са заложени най-висшите човешки полезности, по тази причина желая да се обърна с самопризнание към академичното управление на университета за професионализма и към родителите, че са насочили своите деца към най-хуманната специалност “, съобщи президентът Румен Радев. „ Обикалям непрестанно страната и се срещам с доста млади медици, знам и за провокациите, пред които ще сте изправени, само че имам вяра, че се вършат усъвършенствания, вашият труд да бъде доста по-привлекателен. Вярвам, че детската болница ще бъде издигната и вие ще я оживите. Никога не губете религия в себе си и във значимостта на вашето предопределение. На задграничните студенти желая да кажа, че България остава тяхна втора татковина и те постоянно ще бъдете свързани с нея “, акцентира още Румен Радев.

Поздравления към младите лекари насочиха и служебният министър-председател Гълъб Донев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и други наши политици. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР